Dingen die u nooit in de koelkast mag bewaren…

Dingen die u nooit in de koelkast mag bewaren

De kans is groot dat u bepaalde voedingsmiddelen op een verkeerde manier bewaart. Veel voedingsproducten worden in de koelkast bewaard, terwijl dat geen goed effect heeft op de kwaliteit ervan. De koude en vochtige omgeving van de koelkast kan ervoor zorgen dat uw eten sneller bederft, zijn smaak verliest of andere producten in de koelkast aantast.

Een lijst van dingen die u nooit in de koelkast mag bewaren:

· Tomaten

Tomaten verliezen smaak wanneer ze in de koelkast bewaard worden. Vanaf het moment dat een tomaat de koelkast ingaat, stopt deze met aroma’s produceren. En die aroma’s zorgen nou juist voor 80% van de smaak. Tomaten kunt u best gewoon op kamertemperatuur bewaren.

· Eieren

Mensen leggen eieren vaak in de koelkast, maar de koude lucht zorgt ervoor dat de eieren kunnen uitdrogen. Bovendien kunnen eieren ook geuren overnemen van andere voedingsmiddelen in je koelkast. Bewaar eitjes het best op een droge en koele plaats.

· Basilicum

Basilicum rot sneller wanneer u het in de koelkast bewaart. Ook zal de plant de aroma’s van andere voedingsproducten opnemen. Zet de basilicum in een glas water, zoals u ook met een bosje bloemen zou doen, en zet het potje bij voorkeur bij een raam.

· Uien

Door de vochtigheid in een koelkast worden uien zacht. De uien nemen het vocht op, waardoor het rotproces in gang wordt gezet. Bewaar uien het best op een koele en droge plaats.

· Knoflook

Knoflook gaat sneller uitlopen wanneer u het in de koelkast bewaart. Dan groeit er plots een heel plantje uit de bol look. Ook ontstaan er sneller schimmels door de vochtigheid. Bewaar knoflook op een droge plek.

· Avocado

Leg een onrijpe avocado niet in de koelkast. Zij wordt namelijk sneller rijp wanneer je hem op kamertemperatuur bewaart. Rijpe en eetklare avocado’s kunt u wel in de koelkast leggen.

· Aardappelen

Aardappelen worden zoeter wanneer u ze in de koelkast bewaart. Het zetmeel in de aardappel zet door de koude omgeving sneller om in suiker. Aardappelen bewaart u het best in een papieren zak op een koele plaats.

· Olijfolie

Olijfolie krijgt een boterachtige structuur wanneer u deze in de koelkast bewaart. Het tast de kwaliteit van de olie aan. Olijfolie hoort niet thuis in de koelkast, maar in de keukenkast.