Portret Prinses Margriet 2023 RVD Martijn Beekman

Dít zijn de bijnamen van onze royals

De leden van ons koninklijk huis hebben natuurlijk allemaal prachtige namen met lange titels, maar net als ‘gewone’ mensen hebben ze ook gewoon een bijnaam. Soms gegeven door het publiek, soms binnen de familie.

KONING WILLEM-ALEXANDER
De bekendste is natuurlijk de bijnaam van onze eigen koning, koning Willem-Alexander. In zijn studententijd hield hij wel van een biertje, vandaar dat hij de bijnaam ‘Prins Pils’ heeft gekregen.

PRINSES BEATRIX
Prinses Beatrix wordt door haar vrienden en familieleden ‘Trix’ genoemd. Dat is een logische bijnaam. Maar haar kleinkinderen hebben meer fantasie. Ze noemen de prinses ‘Amma’, wat een mix tussen oma en mama is. Dat klinkt wel heel lief!

PRINSES MARGRIET
Het zusje van prinses Beatrix wordt ook wel ‘Pietie’ genoemd. Wat de precieze reden is, is niet bekend. Ze werd al zo genoemd voordat ze trouwde met Pieter van Vollenhoven.

PRINS BERNARD JR

De zoon van Pietie, Prins Bernard Jr. heeft weer een heel andere bijnaam. Bernard jr. heeft zakelijk veel succes en veel geld verdiend. Een gedeelte van zijn vermogen heeft hij geïnvesteerd in huizen en kantoorpanden. Vooral in Amsterdam heeft hij er veel. Hij wordt daarom in de media ook wel de ‘pandjesprins’ genoemd. 

Bron: Royalty/Beeld: RVD Martijn Beekman