Youp Van 't Hek

Dit zijn de oudejaarsconferences van vanavond

Ook dit jaar wordt deze traditie aangehouden: vanavond zullen er oudejaarsconferences op televisie te zien zijn. Maar aangezien de theaters vanwege de coronamaatregelen gesloten zijn, gaat dat gepaard met iets meer mysterie dan normaal. Cabaretiers Youp van ’t Hek (66) en Guido Weijers verzorgen vanavond beide voor de tiende keer een oudejaarsconference.

De voorstelling Korrel Zout van Youp van ’t Hek is tevens zijn laatste oudejaarsconference. De cabaretier gaf eerder aan niets te voelen voor een tv-registratie met te weinig publiek, omdat de show in Carré dan niet tot zijn zou recht komen. Wat de oplossing is voor dit probleem heeft Van ’t Hek nog niet bekendgemaakt, al geeft hij wel een kleine teaser: “Ja, hij gaat door. Hoe en waarom en waarvandaan? U ziet het op oudejaarsavond.” Youp van ’t Hek: Korrel Zout is om 22.30 uur te zien op NPO 1.

Guido Weijers (43) zal met zijn oudejaarsconference vanavond live te zien zijn op RTL 4. Dit is de tweede keer dat hij een oudejaarsconference live voor televisie zal gaan geven. En ook deze cabaretier laat weinig los over de opnamelocatie: “Dat moeten de mensen op 31 december maar gaan zien.” Weijers wil de kijkers een normale oudejaarsavond bezorgen. “We hebben zelf sterk de overtuiging dat de kijker weinig merkt van alle beperkingen aan onze kant”, aldus de cabaretier. De oudejaarsconference van Guido Weijers is om 22.10 uur te zien op RTL4.

Beeld: ANP