Schermopname (288)

Diverse soorten douches; welke douche past bij jou?

Ben je op zoek naar een nieuwe douche en wil je weten welk type het beste bij jou past? In dit artikel lees je alles over douchecabines, inloopdouches en regendouches. Zo weet je zeker dat je straks de juiste keuze kunt maken.

Extra warmte in een douchecabine

Heb je het altijd koud tijdens het afdrogen en draai je de douche het liefst zo hoog mogelijk? Dan kun je het beste kiezen voor een douchecabine. Dit is een afgesloten ruimte met douchewanden en een deur. Hierdoor kan de warmte niet weg en heb je het tijdens het afdrogen lekker warm. 

Een groot voordeel van de douchecabine is dat hij compleet geleverd wordt. Wanneer je bij aanschaf de juiste afmetingen kiest, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. 

Douchecabines zijn in verschillende stijlen en vormen verkrijgbaar. Denk hierbij aan rechthoekig, vierkant of halfrond. Er is altijd wel een douchecabine te vinden die past in jouw badkamer. 

Stap zonder moeite in je inloopdouche

Ben je slecht ter been en vind je de opstaande randen van een douchebak vervelend? Dan is een inloopdouche de oplossing. Een inloopdouche heeft geen opstaande randen. Daarnaast is er geen deur die je open hoeft te doen, waardoor je eenvoudig de douche instapt.

Een inloopdouche oogt modern met een enkele douchewand of nis en past daardoor uitstekend in de hedendaagse badkamer. Kies voor een douchewand die past bij de stijl van de badkamer. Denk hierbij aan een zwarte douchewand of een wand van helder glas. 

Ontspannen onder een regendouche

Je kunt uiteraard kiezen voor een standaard douchekop. Deze douchekoppen werken prima en dragen bij aan een ontspannende douche. Er is echter een manier waarop je nog beter kunt ontspannen en nog meer kunt genieten. Namelijk met de regendouche! 

Een regendouche is een extra grote douchekop, waar fijne druppels uitkomen. Hierdoor waan je jezelf in een tropische regenbui en kom je optimaal tot rust. 

Wist je dat er ook een regendoucheset verkrijgbaar is? Dit is een set die compleet geleverd wordt. Hierdoor hoef je niet zelf op zoek naar een bijpassende handdouche, doucheslang en douche aansluiting. Daarnaast is een doucheset vaak een stuk voordeliger, dan wanneer je alles los koopt. 

Stijlvolle douchevloeren

Wie kiest voor een douchecabine, kan kiezen voor een douchebak of tegelvloer. Beide hebben zo hun voordelen. Water loopt langs de opstaande randen van een douchebak bijvoorbeeld eenvoudig het afvoerputje in. Daarnaast zit er een antislip laag in de douchebak, waardoor je niet snel uitglijdt.  

Ben je op zoek naar een moderne uitstraling? Kies dan voor een tegelvloer. Idealiter laat je de vloertegel in de badkamer doorlopen in de douche, voor een mooi geheel en een ruimtelijke uitstraling.