jennifer-ewbank

Dochter Jennifer Ewbank liep schedelbreuk op na trap pony

Een feestelijke, gezellige dag eindigde voor Jennifer Ewbank (33) en haar gezin in een nachtmerrie: op haar zevende verjaardag kreeg haar dochter Emily een trap van een pony en belandde ze met een schedelbreuk in het ziekenhuis. De zangeres doet via Instagram haar heftige verhaal en legt uit waarom ze de afgelopen weken offline was.

Jennifer deelt dat het voorval recht voor hun ogen gebeurde ‘in een fractie van een seconde toen het dier op hol sloeg’. De gebeurtenis heeft behoorlijke impact gemaakt op de zangeres en haar gezin. ‘Ik herleef nog steeds continu iedere stap van de gebeurtenis. In het bos, op de grond met ons meisje in mijn armen. Niet wetende hoe de situatie ervoor stond met de alarmcentrale nog aan de telefoon, vliegt er een helikopter over ons heen. Vanaf dat moment dringt de realiteit binnen’, schrijft Jennifer bij de foto’s van haar dappere meisje in het ziekenhuis.

In het ziekenhuis blijkt Emily een schedelbreuk en bloeding te hebben, waardoor de wereld van Jennifer en haar man even stopt: ‘Gillend van binnen bleef ik naar haar gezichtje kijken met een glimlach om voor haar veiligheid uit te stralen maar wij voelde de grond steeds verder wegzakken bij iedere stap van een arts. Ongeloof, verdriet, boosheid, onzekerheid, angst en besef. Alles kwam bij ons voorbij, maar dit meisje heeft vooral haar kracht laten zien. Ze is zo’n ongelofelijke vechter! Em is klein van stuk, maar ze heeft een onophoudende wil.’

Na negentien prikken, twee CT-scans, een aantal complicaties en een paar dagen herstel gaat het gelukkig stukken beter met de kleine Emily. ‘Terwijl ik dat laatste schrijf, klop ik af want we zijn er nog niet. Na twee weken in het grote witte huis zijn we weer thuis en lopen we momenteel spastisch om haar heen omdat zij naast een (nog te helen) breuk op haar hoofdje de aankomende 2,5 maand vallen of stoten moeten voorkomen vanwege haar medicatie’, schrijft Jennifer – iets wat ze met hun kleine wandelende tornado nog ‘best spannend’ vinden. Aankomende week staat er weer een MRI-scan op de planning en daarna zal Emily vooral moeten revalideren.

De geschrokken moeder laat weten enorm getwijfeld te hebben haar verhaal wel te moeten delen, omdat ze zich als gezin ‘nog nooit zo kwetsbaar hebben gevoeld’. ‘Tegelijkertijd is er een kracht binnen ons gezin ontstaan wat mij ontzettend raakt. Al is dit zeker geen mooi plaatje in ons leven, we zijn ongelofelijk dankbaar dat haar bedje weer gevuld is thuis’ sluit ze het bericht af. ‘Wij zijn zo belachelijk trots op ons meisje!’

Beeld: Instagram

Gerelateerde artikelen