Anna Nooshin Insta

Documentaireserie over Anna Nooshin komt deze maand uit

Prime Video heeft een documentaireserie gemaakt over influencer Anna Nooshin (35). De vierdelige reeks, die een ‘verrassend, rauw en indringend portret’ van de Iraans-Nederlandse ondernemer belooft, is vanaf 29 april te zien bij de streamingdienst van Amazon.

“Hoewel ik de afgelopen tien jaar zoveel moois heb kunnen maken in de media en in de online wereld, heb ik er altijd moeite mee gehad om mezelf kwetsbaar op te stellen”, zegt Anna in de aankondiging van de reeks. “Nooit eerder maakte ik iets dat zo intiem is geweest als deze documentaire. Maandenlang heeft de camera alles mogen vastleggen en heb ik geprobeerd zo volledig mogelijk mijn verhaal te delen.”

Anna hoopt met de serie te kunnen laten zien dat het oké is om zoekende te zijn, zegt ze. “Ik hoop kijkers kennis te laten maken met mijn cultuur en vooral ook met mijn familie, die ik zo koester en die me zo hebben gevormd. Maar bovenal hoop ik dat kleine Anna’s die dit zien zich realiseren dat je soms heel vaak moet vallen, maar dat het echte verlies hem pas zit in het moment dat je besluit op te geven.”

ANNA: STATUS, zoals de reeks heet, is geregisseerd door de Nederlandse documentairemaakster Niki Padidar. De productie is in handen van Fabiola, het Nederlandse productiehuis van de Belgische producenten Woestijnvis en Lecter Media.