Donny Roelvink

Donny Roelvink bang dat teelbalkanker ‘ineens terugkomt’

Donny Roelvink (26) kreeg eind 2022 de diagnose teelbalkanker. Na zijn behandeling voelde de zoon van Dries Roelvink zich een tijd onzeker over zijn lichaam. ‘Je hoort zo vaak dat het ineens terugkomt’, vertelt de realityster in een interview met het tijdschrift ‘&C’

Het was dat jaar bijzonder zwaar voor Donny. In juni 2022 raakte hij betrokken bij een ernstig auto-ongeluk toen het filmen van een fitnessvideo met een Hummer compleet mislukte. Hij belandde in het ziekenhuis met een klaplong en gebroken ribben. Slechts een half jaar later kreeg hij de diagnose teelbalkanker.

De diagnose kwam als een grote schok voor de realityster en had een aanzienlijke emotionele impact. “Ik heb even geëxperimenteerd met drank en drugs, maar ik heb zeker negentig procent van mijn leven gedisciplineerd en gezond geleefd. Daar doe ik zo mijn best voor, en dan ben ik ineens niet gezond.”

Lees ook: Vaderschap stukje verder weg voor Donny Roelvink

Vooral na de behandeling voelde Donny zich erg onzeker over zijn lichaam. “Je hoort zo vaak dat het ineens terugkomt bij mensen en helemaal fout is. Maar hoe langer het geleden is, hoe minder ik ermee bezig ben.” Hij probeert optimistisch te blijven, mede omdat de kanker ‘geen al te kwade variant’ was. “Maar als er een brief op de mat valt met wanneer de eerstvolgende controle is, voel ik me, héél toevallig, wel altijd ineens niet lekker en heb ik weer pijn in mijn kruis. Dat wel.”

Na de turbulente periode onderzocht Donny de Islam en uiteindelijk vond hij er naar eigen zeggen rust en betekenis. Bekijk de video hieronder:

Lees ook: Jarige Donny Roelvink heeft teelbalkanker

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: ANP
BRON: &C/ANP