Placeholder

Doordraaien

Bij het zien van sommige presentatoren die krampachtig leuk en grappig proberen te doen, denk ik wel eens met weemoed terug aan de tijd dat Willem Ruis nog op de buis was. Willem was écht leuk. Willem was knap. Willem kon poeslief zijn voor de kandidaten in zijn shows (als hij ze mocht), maar o wee als hij de pik op je had, dan kon het heethoofd snoeihard zijn en een tikkeltje doordraaien.

Mijn moeder en ik waren stiekem een beetje verliefd op de knappe presentator met de nonchalante haardos en de laarsjes met hoge hak, die hij droeg om te verbloemen dat hij klein van stuk was. Vrouwen wilden hem hebben, mannen wilden hem zijn. De schok was groot toen Willem Ruis plots uit het leven werd gerukt. Velen hebben na zijn dood getracht hem te kopiëren, mijns inziens is dat niemand gelukt. Daarom ben ik benieuwd hoe Xander van Vledder het er vanaf gaat brengen; de musicalster kruipt in de huid van de veel te jong overleden quizmaster (zie pagina 18).

Minstens zo succesvol als Willem Ruis is heden ten dage Matthijs van Nieuwkerk. Net als Willem heeft Matthijs iets jongensachtigs, iets ondeugends. Dat in combinatie met een flinke dosis talent, maakt dat vele vrouwen smelten als Matthijs om 19.00 uur met de armen over elkaar heen ’De Wereld Draait Doorrrrrr’ roept. Op pagina 70 kunt u lezen wat het succes Matthijs tot nu toe heeft opgeleverd. Ook Patricia Paay houdt, getuige haar vriendje Maurice, van jongensachtig en ondeugend. Spatten de talenten van Ruis en Van Nieuwkerk van de beeldbuis, naar de talenten van automonteur Maurice kunnen we slechts gissen.

Mariska van Kolck zal, nu ze sinds kort weer vrijgezel is, met een schuin oog naar de verliefde Paay kijken. Maar wie denkt dat Van Kolck in een hoekje zit te huilen om de breuk, komt bedrogen uit. Mariska zegt namelijk geen traan te hebben gelaten toen Hans voorgoed de deur achter zich dichttrok. Voor de musicalster draait de wereld, ook zonder partner, gewoon doorrrrr…

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie