Edwin Evers Terug Bij Talpa

Edwin Evers: ongewenste logé in huis blijkt indringer

Enge taferelen thuis bij Edwin Evers. Modder op de trap, gebruikte handdoeken. Met verbazing hoorde Edwin een paar weken geleden van zijn schoonmaker hoe de logeerkamer bij zijn huis in Hardenberg eruitziet. De radio-dj staat er verder niet meer bij stil. Tót hij ineens iets op een camera ziet. “Toen viel het kwartje.”

“Een bizar verhaal.” Zo begint Edwin Evers vrijdagmiddag tijdens zijn programma Evers & Co op Radio 538 te vertellen wat hij heeft meegemaakt. Het speelt zich allemaal af bij de garage naast zijn huis in Hardenberg. Boven die garage heeft hij een ruimte gemaakt met slaapkamers en douche voor logés.

“Een week of drie geleden kwam de schoonmaker en die zei dat het daarboven een troep was. De trap vol met modder, de kussens zijn vies, er liggen overal handdoeken. Ik zei: dat kan niet, want daar heeft helemaal niemand geslapen.”

Evers gaat zelf een kijkje nemen en ziet dan dat het inderdaad lijkt alsof er iemand geslapen heeft. “Maar je denkt: dat kan niet. Dus het is opgeruimd en ik heb er verder ook niet meer bij stilgestaan.”

Dan vertelt Evers dat hij zo’n vijf weken geleden ineens iets raars ziet op een camera, als hij rond half drie ‘s nachts aan het werk is in zijn studio. ,,Ik zie op de camera iemand met een fiets voor mijn hek staan. Die zat naar mijn huis te kijken.” Evers besluit het er verder bij te laten.

Maar dan valt hem deze donderdag opnieuw iets op als hij op de camera kijkt. ,,Ik ben aan het werk in de studio, kijk op de camera en zie iemand die ik niet ken achter de garage lopen. Ik schrok me helemaal wezenloos. En toen viel in één keer het kwartje”, doelt Evers op de troep die zijn schoonmaker eerder aantrof.

Hij belt de politie en uiteindelijk weten ze een man in de kraag te vatten. Evers is verbijsterd. ,,Die gast heeft daar dus een week of vijf gewoond: geslapen, z’n kleren neergelegd, gedoucht. We kwamen boven en de douche was nog warm. Ik was in alle staten. Het is zo’n raar gevoel dat iemand in je huis is. Het is heel scary.” Volgens de politie gaat het om een 43-jarige man uit Hardenberg. De man is donderdag aangehouden en zit nog steeds vast.

Volgens Evers blijkt het te gaan om een verward persoon zonder onderdak. Hoe de insluiper precies binnen is gekomen, is onduidelijk. Evers wil er verder geen toelichting over geven en laat het bij wat hij er op de radio over heeft gezegd.

,,Waarom helpt niemand hem? Waarom moet hij rondfietsen en bij iemand thuis gaan slapen?’, vraagt hij zich in de uitzending af. ,,Ik was heel boos, maar inmiddels niet meer. Het is een heel triest en zielig verhaal.”

Bron: AD / Foto: ANP