Huid

Een stralende en gezonde huid krijgen en behouden

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft meerdere belangrijke functies. Onder invloed van de zon maakt je huid vitamine D aan en dit levert onder meer een bijdrage aan de versterking van je botten en tanden en een betere weerstand. Ook zorgt je huid ervoor dat je lichaamstemperatuur constant blijft en dat je geen lichaamsvocht verliest. Dankzij je huid voel je warmte, kou, jeuk, pijn en aanrakingen. Een stralende en gezonde huid geeft je bovendien zelfvertrouwen.

Reinig je gezicht elke dag

Je huid wordt elke dag blootgesteld aan allerlei vuil. Het is dan ook belangrijk om twee keer per dag je huid te wassen. Dit doe je ’s ochtends en ’s avonds. Het is verstandig om dit een vast onderdeel te laten worden van je routine. Je maakt je huid schoon met water. Vermijd gewone zeep, want hier droogt je huid van uit. Je kan hier ook een speciale reinigingsgel van Vichy voor gebruiken. De reinigingsgel is geschikt voor elk huidtype en droogt je huid niet uit.

Een verzorgende crème gebruiken

Het aanbod aan crèmes voor je gezicht is enorm. Kies een crème die past bij jouw huidtype. Als je ouder bent dan 25 is het verstandig om te beginnen met een antirimpelserum. Elastine en collageen in je huid zorgen ervoor dat je huid stevig en soepel is. Als je ouder wordt, neemt de hoeveelheid van deze stoffen in je huid af en ontstaan rimpels en een slappere huid. Dit serum vertraagt het verouderingsproces, verstevigt je huid en vermindert rimpels. Het serum breng je aan na het reinigen van je huid en voordat je je gezichtscrème aanbrengt. Je hebt slechts enkele druppels nodig die je even opwarmt in je handen. Daarna breng je het serum aan op je voorhoofd, wangen, decolleté en hals. Dit doe je door met je vingertoppen ronddraaiende bewegingen te maken op je huid. Voordat je je gezichtscrème aanbrengt, laat je het serum eerst goed intrekken. Na gebruik van een serum is het van belang dat je je huid altijd hydrateert.

Bescherm je huid tegen de zon

De zon heeft positieve kanten, maar het is wel belangrijk om je huid goed te beschermen tegen teveel zonlicht. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème als je de zon ingaat in de zomer. Ook in andere seizoenen is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de nadelige invloeden van de zon. Gebruik daarom een dagcrème met minimaal SPF 30. SPF staat voor Sun Protection Factor. Deze aanduiding vind je zowel op dagcrèmes als op zonnebrandmiddelen. Het geeft aan wat de hoeveelheid uv B-straling is die het product kan reflecteren of absorberen. Een verbrande en rode opperhuid wordt veroorzaakt door deze uv B-straling. Hoe hoger de SPF, hoe langer je beschermt bent tegen deze uv B-straling. Het is wel belangrijk dat je je regelmatig in blijft smeren.

Met deze extra aandacht blijft je huid er stralend en gezond uitzien.