egbert-jan-weeber

Egbert-Jan Weber en Noortje Herlaar spelen in verfilming ‘Toen ik je zag’

De verfilming van het boek ‘Toen ik je zag: mijn leven met Antonie’ van Isa Hoes zal Egbert-Jan Weber (39) en Noortje Herlaar (35) in de hoofdrol hebben. Vandaag lieten Isa en regisseur Ben Verbong het AD weten dat de twee acteurs hebben getekend voor hun rol in de film.

Het boek gaat over de relatie van Isa met mede-acteur Antonie Kamerling, die leed aan depressies en in 2010 uit het leven stapte. In de film krijgen de hoofdpersonen echter andere namen, Esther en Bastiaan, op verzoek van de regisseur. “Twee mensen die onmachtig zijn zo’n tragedie te bevechten, dat is iets universeels”, stelt de filmmaker. “Vooral die slag wil ik slaan. Dat geeft me meer vrijheid. En zo neem je ook de kinderen, familie en vrienden in bescherming.”

Isa sluit zich daar volledig bij aan. “De beslissing was niet alleen beter voor mij, maar ook voor naasten zoals bijvoorbeeld mijn schoonfamilie”, aldus de schrijfster. “Het gaat nu over meer dan ons. Wij vormen de feitelijke basis van het echtpaar, de rest van de personages zijn fictief en hooguit gebaseerd op bestaande mensen.”

Beeld: ANP