Emotionele Winston Post gaf dochtertje weg aan basisschool

0

Hij zit volop in de opnameperiode van ’Nederland Proeft’, het zondagmiddagprogramma van RTL 4 vol makkelijke en gezonde recepten met producten van eigen bodem. Maar behalve presentator en acteur is Winston Post (46) ook echtgenoot en pappa. In de nieuwe Party 21 praat hij over die heftige dag laatst, toen hij dochtertje River voor het eerst naar school moest brengen. En hij vertelt over zijn puberende zoon Jayden en de liefdevolle relatie met zijn vrouw Denise. ”Laat mij nog maar vijftig jaar met haar samen zijn!” Hieronder vast een voorproefje, het hele interview staat in de nieuwste Party!

Winston Post Insta (3)

Op je social media-accounts vertel je dat je dochter River begin mei voor het eerst naar school ging. Hoe zit dat me je emoties?

”Ze werd eind april 4 jaar, dan gaat een kleuter naar groep 1. De ochtend dat ik haar voor het eerst bracht en haar bij haar klasgenootjes en de juf moest achterlaten, was wel even slikken. Ik zag dat stoeltje staan met haar naam erop en River stond daar een beetje onwennig met haar knuffeltje naast: een heel klein meisje dat naar de grote school gaat. Het voelde alsof ze uit mijn handen raakte, ik gaf haar weg aan de basisschool. Ik had te maken met mixed emotions: voor haar vond ik het superleuk en ze had er ook echt zin in, maar ik had zelf zoiets van: ja maar mijn meissie…”

Wat is het eerste dat in je opkomt als je aan haar geboorte denkt?

”River Mae is op 28 april 2015 geboren, in de nacht na Koningsdag. Ik had op 27 april ’s avonds een dj-klus en moest draaien in Tiel. Mijn voormalige ’GTST’-collega en goede vriendin Fajah Lourens was na mij aan de beurt. Die middag hadden mijn vrouw Denise en ik lekker door de stad geslenterd; ze had al best wel harde buiken en voelde af en toe een soort voorweeën. Ze vond dat ik gewoon mijn klus moest doen in Tiel, we hebben dat goed overlegd. Maar bijna aan het einde van mijn set, zo rond 22.30 of 22.45 uur, belde ze me op: ’Win, je kunt beter thuiskomen’. Gelukkig was Fajah ruim op tijd en kon ze overnemen. Ik ben toen in de auto gesprongen en snel naar huis gereden. Ik geloof dat ik 23.45 uur thuis was en om 01.30 uur is mijn dochter geboren. Dat was wel even spannend natuurlijk.”

 

Winston Post Insta (12)

Foto’s: Instagram

 

Share.