Erik de Zwart keert terug op de radio!

Vanaf januari 2023 presenteert Erik de Zwart voor Omroep MAX op vrijdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur Top 40 Hitdossier. Daniël Dekker, Hoofd Radio Omroep MAX, verheugt zich op de komst van Erik de Zwart: “Met de komst van Erik naar Omroep MAX heeft Radio 5 er opnieuw een radiotopper bij. De iconische Top 40 met een rijk verleden zal de klapper van de week op vrijdag worden. Wij kijken er enorm naar uit en weten zeker dat de luisteraar hetzelfde doet.”

Niet lang nadenken

De Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, verving op de zender eerder al tijdelijk Tineke de Nooij. Hij heeft zin in zijn nieuwe vaste show. “Toen Daniël Dekker mij benaderde voor dit vaste tijdslot hoefde ik dan ook niet lang na te denken.” De presentator, die al jaren geleden stopte met radiomaken, stelt voor het tijdschrift van de omroep ook wekelijks een top 40 ‘uit het verleden’ samen.

De Top 40, die de presentator van 1989 tot en met 2002 presenteerde, is sinds de eerste editie op verschillende zenders te horen geweest. Nu wordt de hitlijst uitgezonden op Qmusic.

Bron: Omroep Max