Joost Klein Insta

Euro-bah-bah

Het ’Songfestival’ is een feestje voor groot en klein. Samen met de kinderen luidkeels juichen, met wat lekkers binnen handbereik, als de Nederlandse inzending het podium betreedt. En zeker nu die inzending dit jaar een heerlijke meezinger was… De jeugd was nog nooit zo enthousiast over een ’Songfestival’-nummer als over het vrolijke haklied ’Europapa’. Maar helaas, Joost werd zonder pardon uit de wedstrijd geknikkerd. De EBU vond dat hij zich te erg misdragen had achter de schermen. Maar wat die misdraging dan precies behelst, daarover bestaan meerdere versies. De Nederlandse delegatie verdedigt Joost met hand en tand door te stellen dat het een te verwaarlozen akkefietje betrof, maar een Zweedse krant maakt gehakt van ’een agressieve Joost Klein’. Volgens de Zweedse media is Klein wel degelijk over de schreef gegaan… Al met al een fiasco van jewelste voor Nederland.

De teleurstelling is gigantisch; bij het volk, de organisatie en bij Joost Klein en zijn team. No points for The Netherlands is Euro-Bah-Bah! Het heeft veel losgemaakt in ons kikkerlandje. Zo zagen we de altijd keurige Cornald Maas plots voor de camera uit zijn vel springen: ”Fuck de EBU!” Hij licht woedend toe waarom de diskwalificatie van Joost hem zo hoog zit.

Ook in huize Meiland zal geschokt zijn gereageerd dat Nederland niet in de finale stond. De populaire familie heeft er immers nooit een geheim van gemaakt groot fan te zijn van het ’Songfestival’. ’Europapa’ is een soort hersentatoeage voor Martien. Hij liet eerder weten: ”Ik word ’s nachts wakker en dan denk ik: daar gaan we weer. Ik heb het zo in mijn hoofd zitten… Ik word er eigenlijk helemaal gek van.” En hij is niet de enige die het lied dag en nacht in gedachten meezingt. Het lied van Joost Klein is namelijk een kneiter van een hit op Spotify. Een kleine pleister op een grote wond.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Instagram