Amsterdam Eva Jinek Tijdens De Talkshow Jinek Robin Utrecht

Eva Jinek brengt volgende maand een boek uit

Eva Jinek komt volgende maand met een boek. Op 26 november verschijnt Droom groot; een interviewbundel met vrouwen die de presentatrice ziet als voorbeeld.

Jinek sprak met onder anderen Merel Westrik, Carry Knoops en haar eigen moeder Radana. ,,Iedereen in het boek is heel succesvol, dat zie je aan hun cv, maar nog veel interessanter is welke weg ze hebben afgelegd om succesvol te worden. Wat hebben ze moeten doen? Wat dachten ze en voelden ze? Dat soort verhalen vergt aandacht voor details, en op die manier is iedereen geïnterviewd”, schrijft de presentatrice dinsdag op haar website.

Voor Jinek was het erg bijzonder dat de vrouwen wilden meewerken aan het boek. Een vervolg sluit ze nu al niet uit. ,,Laat me vooropstellen dat zo’n verzameling mensen nooit compleet of af kan zijn. De geïnterviewden in Droom groot zie ik als een aanzet, het begin van een verzameling – en dit is ook pas deel 1. Ik zei toch dat het een liefdesproject was geworden?!”

Het idee voor het schrijfsel ontstond jaren terug, toen Jinek hoogzwanger was van zoon Pax. Een aantal maanden geleden liet ze aan NU.nl weten dat ‘het liefdesproject’, zoals ze het noemt, ‘heerlijk was om te doen’. ,,Voor iemand die gewend is aan twaalf, maximaal achttien minuten te kunnen besteden aan iemand, is het een soort oase ineens twee uur met iemand te kunnen zitten. Als mensen willen meanderen over een heel ander onderwerp, kan ik ook zeggen: ja joh, doe maar! Niks puntig en snedig formuleren, gewoon zeggen dat je nog een beetje van het een of het ander wil.”

bron: ad.nl / foto: Hollandse Hoogte