Amsterdam Eva Jinek Tijdens De Talkshow Jinek Robin Utrecht

Eva Jinek terug naar de publieke omroep: hoe moet dat financieel?

Eva Jinek is de kostwinner van haar gezin en heeft niet lang geleden een nieuw huis gekocht. De kosten lijken dus torenhoog, waardoor het aannemelijk is dat Eva als nieuwe ster van de NPO graag dicht in de buurt van haar oude RTL jaarsalaris van 1,2 miljoen euro zal willen blijven. Maar hoe gaat de populaire talkshowpresentator dat doen? Want bij de NPO mag ze eigenlijk maar maximaal twee ton verdienen. En om zomaar even een miljoen aan salaris in te leveren, is wel een hele grote stap achteruit… Of heeft Eva soms een slim plan bedacht?

Als dochter van voormalig politieke vluchtelingen uit Tsjecho-Slowakije heeft Eva geleerd voor zichzelf op te komen en nooit op te geven. ”Mijn moeder heeft mij laten zien hoe belangrijk het is om volledig op jezelf te vertrouwen, ook als er nog niemand in je gelooft”, zei Eva eerder in ’Elle’.

Met haar overgang van RTL naar de NPO zou Eva qua salaris gigantisch veel in moeten leveren. Bij de publieke omroep zou ze immers geen 1,2 miljoen euro meer mogen ontvangen voor haar werkzaamheden aan de talkshowtafel, maar zou dat nog ’slechts’ 200.000 euro zijn. Kortom: een financiële stap terug van een miljoen euro per jaar.

Als kostwinner van haar gezin – Dexter heeft thuis de rol van huisman op zich genomen en zorgt voor zoontje Pax (5) en dochter Salo (3 maanden) – voelt zij natuurlijk de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de hypotheek betaald kan worden en het de kinderen aan niets ontbreekt. Wat voor salarisconstructie daar eventueel ook voor nodig zou kunnen zijn… We zijn erg benieuwd naar de financiële moves van Eva!

Foto: Hollandse Hoogte