Sonja Barend Award Uitgereikt

Eva Jinek wint prijs voor het beste tv-interview van het jaar

Eva Jinek heeft de Sonja Barend Award gewonnen, dé vakprijs voor het beste televisie-interview. Jinek kreeg de prijs voor haar vlijmscherpe interview met Camille van Gestel over de mondkapjesdeal. Angela de Jong: “Ze zette hem genadeloos klem.”

De prijs werd maandagavond uitgereikt tijdens de uitzending van Khalid & Sophie. Jinek kwam uit negen geselecteerde tv-interviews als beste uit de bus. Ze interviewde op 16 september vorig jaar Camille van Gestel, de compagnon van Sywert van Lienden, in haar talkshow Jinek op RTL4.

Jinek reageert verheugd op de prijs. “De eerste keer dat ik deze award won was ik helemaal overweldigd. Ik heb het als een heel belangrijke aanmoediging gezien. Toen heeft Sonja ook gezegd: ‘Het ging erover dat het je wat kan schelen. Ik wil zien wat je vindt en wat je voelt.’ Dat was zo’n bevestiging om daar mee door te gaan.”

Jinek won in 2018 ook de Sonja Barend Award, destijds voor haar kritische interview met DENK-Kamerlid Farid Azarkan over een nepcampagne. De vakprijs is een initiatief van de Varagids en vernoemd naar tv-presentatrice Sonja Barend (83) die in 2006 na veertig jaar stopte met het maken van televisie. Zelf zit Barend niet in de jury. Dit jaar vond de vijftiende editie van de prijsuitreiking plaats.

bron: Nouveau / foto: ANP