schilderij Peter R de Vries

Ex-vrouw onthult prachtig schilderij van Peter R. de Vries

De ex-vrouw en moeder van zijn twee kinderen, Jacqueline de Vries, heeft een bijzonder kunstwerk gemaakt van Peter R. de Vries. Royce de Vries schrijft op Instagram trots te zijn op zijn moeder. “Mijn ouders zijn ruim 35 jaar getrouwd geweest en tot het laatste moment elkaars steun en toeverlaat gebleven. Ze heeft het schilderij daarom niet alleen met hart en ziel gemaakt, maar heeft mijn vader daarnaast op een prachtige manier neergezet, zoals wij hem kennen.

Nalatenschap van mijn vader

Het schilderij is verder ook een weergave van de nalatenschap van mijn vader. Zo is zijn ‘geboortekrant’ in het schilderij verwerkt en zijn krantenartikelen als achtergrond zichtbaar die verwijzen naar zijn carrière als misdaadverslaggever, schrijver en vertrouwenspersoon van slachtoffers. Maar ook vele lieve brieven en reacties van betrokken burgers, die waren neergelegd bij de bloemenzee in de Lange Leidsedwarsstraat en bij Carré, zijn erin verwerkt.”

Iedereen kan schilderij zien

Jacqueline de Vries heeft het schilderij geschonken aan zoon Royce en dochter Kelly en wordt binnenkort in bruikleen gegeven aan museum Beeld en Geluid in Hilversum zodat iedereen het kan zien.

Bron: Instagram / Foto: Instagram