Familie

Je hebt je familie natuurlijk niet voor het uitzoeken, maar met een beetje mazzel heb je naasten op wie je altijd kunt rekenen. Zo’n vangnet met mensen die jou door en door kennen, is een groot goed. Dat merk je vooral in tijden van verdriet en tegenslag. Zo krijgt zanger Dotan momenteel steun van zijn moeder Patty Harpenau. Ook al was hun contact de laatste jaren niet zo goed, nu haar zoon onder vuur ligt, springt Patty voor hem in de bres.

Dotan heeft de boel bedonderd door nep-fans in het leven te roepen op zijn social media. Nep-fans die hem geregeld een flinke digitale veer in de bips staken teneinde zijn populariteit te vergroten. Dat achter die ’fans’ Dotan zelf schuil bleek te gaan, dat is niet goed gevallen in ons kikkerlandje. Patty vindt het verschrikkelijk dat haar zoon zo door de mangel wordt gehaald. Ze verafschuwt de haatmails die zij en Dotan dagelijks ontvangen. De bezorgde moeder zegt: ”Ik vind het choquerend hoe adoratie kan omslaan naar haat en daar maak ik me oprecht zorgen over.”

Patricia Paay weet als geen ander hoe het voelt om heel het land over je heen te krijgen. Vorig jaar heeft zij haar portie op dat gebied wel gehad. Eerst was daar de felle kritiek op haar huwelijk met de veel jongere Robbert. Maar het ging pas echt stormen in haar leven toen het seksfilmpje van La Paay uitlekte. Patries werd met de nek aangekeken en had maanden nodig om zichzelf weer bij elkaar te rapen. In die donkere periode kreeg ze onvoorwaardelijke steun van haar ouders, zus, echtgenoot en dochter Christina. Zij bleven al die tijd pal achter Paay staan. Je eigen vlees en bloed verdedig je namelijk tot de laatste snik. Zelfs als het zwarte schaap van de familie weer eens een misstapje maakt…

Tot volgende week!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie