Marco Borsato

Familie

In elke familie is natuurlijk weleens wat, maar bij de Hazesjes maken ze het wel heel bont. De ene ruzie is nog niet beslecht of de andere familieoorlog vliegt ons alweer om de oren. Roxeanne Hazes probeert zich er niets van aan te trekken, maar dat lukt niet altijd. Dat haar broer André en moeder Rachel zich via sociale media fel tegen haar keerden, nadat Rox in ’Beste Zangers’ een verdrietige tijd uit haar jeugd besprak, deed ronduit pijn. De zangeres ziet zichzelf als het zwarte schaap van de familie. ”Ik sta er alleen voor. En dat voelt soms eenzaam.” Treurig, want het is juist zo fijn om de onvoorwaardelijke liefde en steun van je familieleden te voelen. Zeker op momenten dat het tegenzit, kunnen dierbaren van grote waarde zijn.

Dat kunnen Johnny de Mol en Daniëlle van ’t Schip vast beamen. Zij weten zich altijd gesteund door hun moeder Willeke Alberti. Toen Johnny beschuldigd werd van huiselijk geweld en Daniëlle de verpletterende diagnose kanker te horen kreeg, stond moederkloek Willeke klaar om haar kinderen te troosten en op te vangen. De zangeres lééft voor haar gezin. ”Succes is mooi, maar de liefde is toch het allerbelangrijkst in het leven”, stelt familiemens Willeke.

Ook de Borsatootjes zijn, ondanks alle drama’s, nog altijd close met elkaar. Toen het flink rommelde in het (liefdes)leven van Marco en Leontine, bleven hun kinderen pal achter ze staan. Zo gunnen Luca, Senna en Jada hun moeder alle geluk van de wereld met haar nieuwe geliefde. En hopen ze ongetwijfeld dat hun vader ook ooit weer een leuke partner vindt. Want dat doe je nou eenmaal als je van elkaar houdt: elkaar de wereld gunnen, vergeven, vergeten en steun bieden als het even tegenzit. Iets wat door Willeke Alberti en de Borsato’s met hart en ziel wordt nagestreefd. En de familie Hazes? Die zullen diep vanbinnen vast ook veel van elkaar houden, maar op het gebied van vergeven en vergeten hebben ze nog wel wat te leren…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Hollandse Hoogte