Familie Meiland Def

Familie Meiland alweer weg uit Hengelo ‘door problemen met de gemeente’

De familie Meiland gaat alweer vertrekken uit Hengelo. Dat bevestigt Erica Meiland tegenover NU.nl. Oorzaak zijn bestemmingsplanproblemen, gesprekken tussen de familie en de Achterhoekse gemeente Bronckhorst om dit recht te trekken zijn op niets uit gelopen.

Door problemen met de gemeente Bronckhorst zullen wij hier op termijn moeten vertrekken”, zegt Erica Meiland tegen NU.nl. Bij navraag aan de deur van hun woning in Hengelo bevestigt zij dat, maar verder wil ze geen commentaar geven op de kwestie.

Erica Meiland verwijst naar het vijfde seizoen van Chateau Meiland. ,,Daarin gaan jullie zien hoe het allemaal zit”, is het enige dat ze kwijt wil. De gemeente Bronckhorst liet eerder weten in gesprek te zijn met de familie met als doel ‘samen te kijken hoe zij kunnen voldoen aan het geldende bestemmingsplan en de Woonvisie van onze gemeente’.

Die gesprekken zijn volgens de familie Meiland dus op niets uit gelopen. Dus zit er volgens de Meilandjes niets anders op dan maar weer te vertrekken uit de Achterhoek. Wanneer is nog niet bekend.

Woonboerderij in buitengebied

De familie Meiland woont sinds afgelopen zomer in hun woonboerderij in buitengebied van Hengelo. Martine, Erica en dochter Maxime wonen alle drie in aparte gedeeltes, maar dit mag volgens het bestemmingsplan dus niet. De Meilandjes kochten de boerderij vorig jaar voor ruim negen ton. Voor welk bedrag het weer te koop komt te staan, is nog niet bekend.

Maxime maakte eerder deze week in RTL Boulevard bekend te gaan samenwonen met haar vriend Leroy Molkenboer. Het stel is buiten Hengelo op zoek naar een huis.

bron: nu.nl