Placeholder

Familiegeluk

Met ongeloof hoorde ik Peter Jan Rens onlangs in een tv-interview zeggen dat hij niet wist wat hij moest antwoorden op de vraag wat hij belangrijker vindt: de roem of zijn vrouw en kind? Natuurlijk was het eerlijk van de Haribo-koning om op te biechten dat hij gewoonweg niet kon kiezen. Maar tenenkrommend was het wel dat zijn keuze niet automatisch op zijn gezin viel. Nee, zo zei hij, de roem is verslavend; hij kan niet zonder de aandacht. Dit gevalletje van botte eerlijkheid is bij zijn vriendin Virginia vast ook verkeerd gevallen. Ze wil niet met hem verder en laat Rens met zijn hang naar aandacht in zijn uppie achter in hun recreatiewoning middenin de natuur. Daar mag hij wat haar betreft lekker de BN’er uit gaan hangen. In het bos. Moederziel alleen.

Jan Smit daarentegen zou ten alle tijden voor zijn gezin kiezen. Sinds de dood van zijn manager Jaap Buijs lijkt hij te zijn wakker geschud. Een bloeiende carrière is leuk, maar er gaat niets boven het geluk van zijn gezin. Hoe dol hij ook op zijn werk is, zijn vrouw en kinderen staan met stip op nummer 1. Zie op pagina 12 de hartverwarmende foto’s van Jan Smit. Wie eveneens weet hoe belangrijk het is om op je dierbaren te kunnen leunen, is de weduwe van Albert West. Het valt Joke zwaar om zonder haar man door te moeten gaan, gelukkig heeft zij veel steun aan hun dochter en de kleinkinderen. ”Ik huil niet meer iedere dag om Albert, maar ik denk wel elke dag aan hem”, vertrouwt ze Party toe. Joke gaat door met haar leven; Albert had niet anders gewild. Van bovenaf kijkt hij vast vol trots naar zijn dappere vrouw.

Nog zo’n moedige dame: Jerney Kaagman. Zij laat zich niet klein krijgen door de ziekte van Parkinson. Al kost het haar soms moeite om te kunnen functioneren. Gelukkig heeft zij haar man als steunpilaar. Want dat doe je nou eenmaal als je van elkaar houdt: er zijn voor de ander als het nodig is. In tijden van nood laat je alles vallen en telt alleen het welzijn van je dierbare. Dat is liefde in z’n mooiste vorm. Roem is vergankelijk. Hopelijk gaat Peter Jan Rens dat ook snel inzien…

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie