Amsterdam 20 Augustus 2017 Rtl Winter Presentatie

Fataal

Sinds mensenheugenis staat Linda de Mol aan de absolute top in tv-land. Alles wat ze aanraakte, veranderde in goud. Maar het tij lijkt te keren… En dat moet een pijnlijke conclusie zijn voor de tv-koningin. Jongere dames als Eva Jinek, Miljuschka Witzenhausen en Chantal Janzen dartelen tegenwoordig met veel succes over ons beeldscherm. Zij zijn zó populair dat ze kans maken op een Televizier-Ster in de categorie: beste presentatrice. Linda komt op het eervolle lijstje niet eens voor, ze is door de organisatie van het ringenfeestje wederom genegeerd.

Het begint er meer en meer op te lijken dat Linda het gaat afleggen tegen de jonge garde; haar zitkussen op de troon dreigt ze weldra te moeten gaan afstaan aan een jeugdige collega. Auw, pijnlijk! Hoe kon dit nou toch gebeuren met Linda? De vrouw die ons al die jaren met haar aanstekelijke schaterlach en oergezellige programma’s even de sleur van alledag liet vergeten! Wordt de overstap van RTL naar SBS6 de queen van de beeldbuis dan toch fataal? Creatief en strijdlustig als De Molletjes zijn, verwacht ik dat Linda nog wel met een klapper terugkomt.

Of deze vlieger ook voor Famke Louise opgaat, daar heb ik wel een hard hoofd in. De zangeres heeft zich flink in de nesten gewerkt met haar #ikdoenietmeer-mee-actie. Door zich publiekelijk te bemoeien met de maatregelen rond-om het coronavirus ligt Famke nu onder vuur. Na haar optreden in ’Jinek’, waar ze niet echt lekker uit de verf kwam, werden er bakken met kritiek over de 21-jarige gestort. Keren velen zich tegen Famke, haar moeder steunt de zangeres door dik en dun. ”Ik vind haar dapper, ben trots op mijn dochter.”

Famke heeft inmiddels haar spijt betuigd, maar volgens sommigen is het al te laat. De verslaggever die op straat een mep kreeg van Famke is helemaal klaar met haar. Wat hem betreft doet ze inderdaad ’niet meer mee’. Al met al was het geen goede week voor ’Fam(ke) Fatale’…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur