Ferry Doedens Ajdj (13)

Ferry Doedens staat voor lege zalen: ‘Vijftig kaartjes verkocht!’

De theatertour van Ferry Doedens is een extreem grote mislukking. Er komt bijna niemand af op de voorstellingen waarin hij vertelt over zijn verslavingen en zijn ontslag bij ‘GTST’.

Shownieuws-presentator Manuel Venderbos in de showrubriek op SBS 6: “Ferry Doedens dacht heel Nederland te kunnen boeien met zijn échte verhaal in zijn theatervoorstelling Only Ferry, maar dat blijkt in de praktijk toch net wat lastiger.”

Bart Ettekoven, de showkenner van dienst, stelt dat de kaartverkoop een drama is. Alleen de première was van de week ‘uitverkocht’. “De premièrezaal zat vol, hè, met allemaal vrienden en genodigden. Allemaal bekenden van Ferry die allemaal nieuwsgierig waren naar zijn grote verhaal, het verhaal achter zijn verslaving.”

Als zijn vrienden- en familiekring niet van de partij is om de zaal te vullen, dan heeft Ferry het een stuk lastiger. “Ik heb een aantal mensen gesproken die erbij waren en die hadden ook zoiets van: ik weet niet of dit nou een heel groot succes gaat worden.”

Hij vervolgt: “Eigenlijk is nu al gebleken dat dat inderdaad een heel klein beetje tegenvalt, want de eerste voorstelling in Roosendaal is gecanceld vanwege tegenvallende kaartverkoop.”

En dat terwijl die zalen van Ferry al niet bepaald groot zijn. “Hij treedt op in kleine zalen van zo’n 200 man.”

Hij trad zaterdagavond op in Sneek. “Daar zijn maar 50 kaarten voor verkocht. Je kunt je dan wel afvragen of je helemaal naar Friesland moet gaan rijden voor maar 50 mensen die naar je verhaal willen luisteren.”

Bart vindt het niet zo gek dat Ferry’s theatertour een flop is. “Je kunt je ook afvragen of Nederland misschien een beetje moe is van al die BN’ertjes die een huilverhaaltje willen doen in een documentaire van vijf afleveringen of in een theatershow.”

Hij wijst hier op de Videoland-serie van André Hazes jr. “We zien wel heel veel bekende Nederlanders op dit moment die hun verhaal willen delen over hun drugsverslaving, alcoholverslaving. Het is wel heel veel, hè?”

Bron: Mediacourant / Foto: Andries Jelle de Jong