Floor Jansen Insta

Floor Jansen heeft borstkanker: ‘De prognose is heel goed’

Floor Jansen moet onder het mes vanwege borstkanker. Dat schrijft de zangeres op Instagram. Ze laat weten dat de prognose goed is.

“Ik kreeg de diagnose iets meer dan twee weken geleden”, vertelt de Nightwish-zangeres. “Morgen word ik geopereerd om de tumor te verwijderen. Mijn prognose is heel goed. Het lijkt erop dat het een niet-agressieve vorm van kanker is.”

Jansen laat daarnaast weten dat ze haar borst kan behouden. Ze verwacht na de operatie kankervrij te zijn. De komende drie maanden zal ze waarschijnlijk nog bestraald worden. “We zullen meer weten na de operatie.” Dan moet duidelijk worden of de positieve prognose standhoudt.

“Alles wat je belangrijk vond in het leven verandert binnen enkele minuten door deze diagnose. Nu wil ik gewoon weer gezond zijn, mijn dochter zien opgroeien tot een vrouw; ik wil leven”, zegt Jansen. “En het engste aan deze diagnose is dat ik dacht dat ik gezond was. Ik voelde de kanker niet, ik wist niet dat het er was.”

Ze kwam er naar eigen zeggen pas achter toen ze voor een standaardcontrole een mammografie liet maken. “Als ik daar niet heen was gegaan, zou de tumor onopgemerkt zijn gebleven. Over een jaar had dit veel groter kunnen worden. De gedachte daaraan doet me dit verhaal met jullie delen. Een mammografie is levensreddend.”

Jansen zegt dat haar Europese tour met Nightwish, die eind november van start gaat, vooralsnog gewoon doorgaat.

De zangeres moest in april 2021 ook onder het mes. Toen vanwege een galsteenaanval. Haar galblaas werd toen verwijderd.

Bron: nu.nl / foto: Instagram