Prins Floris Patrick Van Katwijk

Floris van Oranje tekent contract bij grootste DJ-boekingskantoor van Nederland

Samenwerking voor meerdere jaren

Onlangs heeft Floris van Oranje een exclusief contract getekend met Ace Agency, het grootste DJ boekingskantoor van Nederland dat ook de belangen behartigt voor internationale DJ’s als Martin Garrix, Don Diablo, Sam Feldt en Lucas & Steve. Al langere tijd werkt de zoon van Prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven als DJ, en door deze samenwerking zet Floris van Oranje een nog meer professionele stap in zijn muzikale carrière.

‘Ace Agency is in de DJ-wereld een zeer toonaangevend boekingskantoor,’ laat Floris van Oranje weten. ‘Ik ben er trots op dat zij met mij willen samenwerken en mijn boekingen gaan doen. Wij hebben aan elkaar commitment afgegeven voor de lange termijn. Acht jaar geleden heb ik, door mijn dochter, weer de handschoen opgepakt en ben ik weer gaan draaien. Iets dat ik in mijn studententijd iedere week deed. In de afgelopen jaren is gebleken dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en is het tijd om nog professioneler te worden.’

Image003

Floris’ muzikale reis begon toen hij tijdens zijn schooljaren drumde en zijn passie voor muziek ontdekte. Als student zette hij zijn eerste stappen als DJ in de beroemde club Nexus in Leiden, waar hij Armin van Buuren ontmoette. Met hem heeft hij altijd een goede band behouden. In de jaren ’90 draaide hij daar wekelijks op zijn vaste avond en ook op verschillende feesten, waarbij hij nog werkte met vinyl, zonder loops of bpm-weergave.

In 2022 nam Floris het initiatief voor een grootschalig muziekfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome om de zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet tijdens de Covid-pandemie. Het succes van dit gratis evenement voor duizenden zorghelden beschouwt hij als een buitengewoon hoogtepunt in zijn carrière. Op Koningsdag 2022 en 2023 trad Floris op bij het Kingsland Festival, het grootste event op deze dag met meer dan 150.000 bezoekers in vijf steden.

Foto Floris achter draaitafel: Patrick van Katwijk