Frank Dane en Robert Jensen voorlopig uit de media

Radio 538-ster Frank Dane (38) en YouTube-presentator Robert Jensen (47) verdwijnen voorlopig even uit de media nu hun moeder is overleden op 74-jarige leeftijd. Dat heeft de oudste broer laten weten in zijn talkshow. Frank wordt de komende weken vervangen door Wietze de Jager, terwijl Robert voorlopig even stopt met zijn anti-coronashow. “Nu even iets persoonlijks. Dat doe ik niet zo heel vaak en daar sta ik om bekend, maar ik ga het nu toch eventjes doen”, zei Jensen.

Normaal gesproken zegt hij niets over privé-aangelegenheden. “Ik had beloofd om te vertellen waarom dat was, ook omdat ik dit echt doe vanwege jullie steun en jullie zijn zo fantastisch en geweldig. Dit is show nummer 192 alweer sinds we begonnen zijn in september vorig jaar.”

Het overlijden heeft er flink ingehakt bij Jensen. “De afgelopen weken is er iets intens gebeurd in mijn leven. Afgelopen vrijdag is mijn moeder overleden. Iedereen die dat meegemaakt heeft in zijn leven weet hoe heftig dat is, ook gezien de situatie waar mijn moeder in zat. Ik was afgeleid, ik heb zo veel mogelijk geprobeerd te doen de afgelopen weken en dat brengt mij ook op het punt dat door deze hele situatie en wetende wat er straks nog aan zit te komen qua heftigheid wat er gaat gebeuren in de wereld en bij ons, dat ik heb besloten dat we met ons kleine team even een break nemen.”

De break waar Jensen het over heeft betekent dat hij voorlopig stopt met zijn dagelijkse anti-coronashow. “We komen vanaf aanstaande maandag met de Jensen-zomerspecials. Dat zullen geen actuele dingen doen, maar het is op maandag, woensdag en vrijdag en dat is korter, we doen wat kijkersvragen en andere topics die wat algemener zijn, maar ik moet even een kleine break nemen van een aantal weken om alles even te verwerken wat er is gebeurd.”