Ruth Jacott Royal Promotions

Fred van Leer kondigt grand dame Ruth Jacott aan als nieuwe gastartiest bij Fred & Friends

Rotterdam Ahoy 22 & 23 september 2023

Met trots kondigt Fred van Leer zijn nieuwste ‘Friend’ aan voor Fred & Friends in Rotterdam Ahoy op 22 & 23 september. Ruth Jacott is al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Met hits als Hartslag, Vrede, Leun Op Mij, Ik Ga Door en Blijf Bij Mij heeft zij zich recht in de harten van Nederland gezongen.

Fred: “Voor mij is Ruth de definitie van grand dame. Toen bekend werd dat er een tweede editie van Fred & Friends aan zou komen, wist ik ‘Ruth Jacott’ moet erbij! Dat ze er nu dan ook werkelijk bij is, is voor mij de kers op de taart”.

Fred & Friends wordt net als afgelopen editie een heerlijke, hysterische avond vol met te gekke liveoptredens, dans, spektakel, toeters en bellen. Eerder werd al bekend dat onder andere Diggy Dex, Edsilia Romblet, Nyassa Alberta, Jopie Parlevliet, Envy Peru en Mart Hoogkamer hun opwachting zullen maken. Meer artiesten worden de komende tijd aangekondigd.

In 1993 vertegenwoordigt Ruth Nederland op het Eurovisie Songfestival in Ierland. Met het nummer Vrede behaalt zij de zesde plaats. Haar debuutalbum Ruth Jacott verscheen kort daarna en in datzelfde jaar scoorde ze een grote hit met Blijf Bij Mij, een duet met Paul de Leeuw. Veel albums volgen en bereiken de gouden, platina en dubbel-platina status.

In 1995 doet Ruth Jacott haar eerste theatertournee waarna er nog veel tournees volgen.

In de jaren daarna brengt Ruth veel succesvolle albums en singles uit, doet grote shows en theatertours, zingt het titelnummer van de film Kruimeltje (1999), speelt Vals Verlangen live in Carré (2000) en neemt ze een album op samen met Het Metropole orkest waarvoor zij de Edison publieksprijs ontvingen.

In 2019 komt in aanloop naar de gloednieuwe theatertour Ruth Live de single De Jaren Gaan Voorbij uit. Na vijf jaar geen nieuwe muziek uit te hebben gebracht, wordt dit met open armen ontvangen door de fans en de media. In Ruth Live speelt Ruth nog drie gloednieuwe, andere liedjes welke zijn verschenen op een gelijknamige EP.

Tickets voor Fred & Friends op 22 & 23 september zijn verkrijgbaar via www.fredandfriends.nl en www.eventim.nl

Foto: Royal Promotions