Freek Bartels gaat prins Harry spelen in Diana-musical

Freek Bartels en Jonathan Demoor zijn in musical ‘Diana & Zonen’ te zien als de prinsen Harry en William. Dat maken de twee vrijdag bekend in ‘De Telegraaf’.

In het stuk wordt geschakeld tussen het liefdesverhaal van Diana en de Britse prins Charles begin jaren tachtig en de romance van hun zoon prins Harry met Meghan Markle. Eerder werd al bekend dat Marlijn Weerdenburg voor de musical in de huid kruipt van Diana.

Bartels vertelt in De Telegraaf dat in het theaterstuk vooral de worstelingen in het leven William en Harry naar voren komen. “Want ook al zijn het beroemde prinsen, van binnen zijn ze net als jij en ik. In dat opzicht kan iedereen zich ermee identificeren. Volgens mij verlangen ze stiekem hartgrondig naar rust en privacy, maar toch zoeken ze het weer op door aan te schuiven bij een Oprah.”

Dat interview van Harry en Meghan met de talkshowkoningin omschrijft de acteur als pijnlijk. “Privé zou ik het verschrikkelijk vinden dat alles wat je meemaakt zo publiekelijk naar buiten komt en iedereen er iets van vindt. Ik heb ervan gesmuld, daar niet van. Het is toch een soort reallifeshow XXL die ons allemaal in de ban houdt, maar in feite gaat het me helemaal niks aan.”

Diana & Zonen is vanaf september te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna gaat de productie op tournee langs de Nederlandse theaters. Producent Iris van den Ende van MediaLane maakte afgelopen maand bekend dat er al meer dan 15.000 kaarten waren verkocht voor de musical.

Onlangs speelde Freek nog de hoofdrol van Jezus in The Passion. Hij kreeg veel lof voor zijn vertolking en zijn telefoon ontplofte dan ook met tientallen berichten.

bron: RTL Boulevard

Gerelateerde artikelen