Freek Vonk Insta

Freek Vonk waagt wéér zijn leven

In een zoektocht naar de meest fascinerende dieren op aarde, heeft Freek Vonk zichzelf voor de zoveelste keer in gevaar gebracht. Tijdens zijn expeditie in de uitgestrekte woestijn van Baja California komt de waaghals in aanraking met een onverwachte tegenstander.

De bizarre ervaring deelt Freek met zijn volgers op Instagram. “Hoe vaak word ik hier stoken door deze giftige schorpioen? Drie keer? Vier keer? Ik ben ff de tel kwijt hoor!” Dat de avonturier geen angsten kent, is duidelijk. “Mochten jullie niks meer van mij horen, stuur dan even een ambulance naar de woestijn”, grapt hij vervolgens.

Na wat gekkigheid gaat Freek serieuzer in op het bijzondere en zeer gevaarlijke diertje. Zo legt hij uit dat “Deze woestijnschorpioen” zijn gif gebruikt voor het doden van prooien. “Dit wordt geïnjecteerd via een vlijmscherpe stekel aan het einde van de staart.” Volgens Freek kan het gif tijdelijke blindheid, pijn en irritatie veroorzaken bij roofdieren.

Volgers van Freek, die ondertussen wel wat gewend zijn van de bioloog, staan weer perplex. Zo schrijft iemand: “Freek jij bent echt een ander niveau.” Een andere volger schrijft zelfs: “Halloooo, wil je dood of zo?”

Bron: Shownieuws / Foto: Instagram