3fm Awards 2024 Ben Houdijk

Froukje en Joost grote winnaars 3FM Awards

Ook DI-RECT, Roxy Dekker, WIES en Suzan & Freek met Claude nemen award in ontvangst

Gisteravond werden tijdens de negentiende editie van de 3FM Awards dé Nederlandse muziekprijzen, bepaald door de 3FM-luisteraar, uitgereikt in Poppodium PAARD in Den Haag. De afgelopen weken kon het Nederlandse publiek stemmen op hun favorieten. Froukje en Joost zijn daarbij als grote winnaar uit de bus gekomen. Ook de Haagse band DI-RECT, gloednieuw 3FM Talent Roxy Dekker, WIES en Suzan & Freek met Claude mochten een felbegeerde 3FM Award in ontvangst nemen.

Voor Songfestivaldeelnemer Joost kreeg de avond een verrassende wending: zijn fans hebben alles uit de kast getrokken om de award voor Beste Fan in de wacht te slepen. Dat is ze gelukt: onder leiding van Mae heeft de fanclub voor Joost de opvallendste actie georganiseerd, waardoor zij op het podium de eerste 3FM Award voor Beste Fan in ontvangst mochten nemen. Voor het tweede jaar op rij won Joost ook de 3FM Award voor Beste Artiest. Froukje mocht de award voor Beste Album in ontvangst nemen voor haar album ‘Noodzakelijk Verdriet’. Ook won ze de Beste Song voor haar nummer ‘Kwijt’.

De presentatie van de avond was in handen van 3FM-dj én Hagenees Justin Verkijk. 3FM-dj’s Sophie Hijlkema & Wijnand Speelman, Barend van Deelen & Nellie Benner, Tom de Graaf & Joe Stam en Vera Siemons & Eva Koreman reikten de 3FM Awards uit. Hieronder een overzicht van alle winnaars van de 3FM Awards:

Beste Artiest
Joost

Beste Groep
DI-RECT

Beste Album
Froukje – Noodzakelijk Verdriet

Beste Samenwerking
Suzan & Freek met Claude – Vas-y (Ga Maar)

Beste Song
Froukje – Kwijt

Beste Nieuwkomer
Roxy Dekker

Beste Fan
Fans van Joost

Beste Indie Act
WIES

Eerder maakte 3FM de winnaar van de Schaal van Rigter bekend, dé 3FM Award voor het meest gedraaide Nederlandse nummer op NPO 3FM van het afgelopen jaar. Goldband verraste Maan met de prijs voor hun nummer ‘Stiekem’. 

Foto: Ben Houdijk