Lee Towers Adj (5)

Gaat Lee Towers stoppen met zingen?

Geen sprake van dat Lee Towers eraan denkt om zijn gouden microfoon aan de wilgen te hangen. Hoewel Lee last heeft van fysieke klachten, is wat hem betreft het einde van zijn carrière nog niet in zicht. “Zolang ik het kan opbrengen, ga ik door. Over twee jaar hoop ik tachtig te worden, maar dat hoeft wat mij betreft niet het einde te betekenen”, zegt de zanger in De Telegraaf…

Lee brak vorig jaar zijn hand en zijn heup en is sindsdien afhankelijk van een kruk en een rollator. “Ik loop nog steeds niet goed na die heupbreuk”, zegt hij. “Met een rollator lukt het wel om vooruit te komen, maar staan is helemaal niet meer te doen. Ik vrees dat het nooit meer goed komt.”

Door zijn fysieke klachten zal Lee op 14 april voor de laatste keer de lopers van de marathon in Rotterdam aan het startschot toezingen. “Ik heb het jarenlang met veel plezier gedaan”, zegt Lee. “Maar ik kan het fysiek niet meer opbrengen. Het kost me enorm veel energie. Want het is niet alleen het You’ll Never Walk Alone zingen, bij zo’n marathon komt veel meer bij kijken. Zo sta ik na afloop bij de finish altijd urenlang te highfiven met de hardlopers. Dat is erg vermoeiend, en ik wil ze geen slap handje geven!”

Bij de marathon zal in afwezigheid van Lee de komende jaren wel You’ll Never Walk Alone worden gedraaid. “Dat vind ik een enorm lief gebaar. Op die manier blijf ik verbonden aan de marathon.”

Bron: Shownieuws / foto: AJDJ