Geert Hoes Facebook

Geert Hoes is ernstig ziek: bacterie en parasiet

Slecht nieuws vernemen we over Geert Hoes. De voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur ligt al meer dan tweeënhalve maand in het ziekenhuis, zo laat hij weten in een uitgebreide en emotionele post op Facebook.

Geert is ernstig ziek en is bijna 35 kilo afgevallen, zo vertelt hij emotioneel. Geert blijkt een zeer zeldzame bacterie te hebben opgelopen. Ook heeft hij een parasiet in zijn lichaam. De voormalig acteur schrijft hierover:

“Voor sommige artsen een ware “jackpot”, omdat ze in hun lange carrière deze bacterie nog nooit hadden gezien, maar in studie over hadden gelezen, voor mij persoonlijk een nachtmerrie. Het is nog niet helemaal bekend of deze bacterie zich gewoon wil “huisvesten” in mijn lichaam, of ook zorgt voor de nodige klachten die het ene moment erger zijn, dan ander moment. Alsof die bacterie nog niet genoeg is, is er na lange kweken en biopten ook nog een parasiet gevonden, een parasiet die kennelijk alleen in verre tropische oorden aanwezig kan zijn,…wat die dan in ons koude kikkerlandje in mijn lichaam te zoeken heeft, blijft nog een raadsel. Een parasiet die letterlijk je van binnen opeet. Vanaf het begin af aan heb ik ook tegen de artsen gezegd dat het voelde alsof ik van binnen werd opgegeten, alsof er beestjes onder mijn huid kropen, door mijn lichaam en door mijn hoofd, wat zorgt voor ontsteking op ontsteking op vele plekken in mijn lichaam…een gekkig en erg pijnlijk gevoel.”

Geert schrijft ook dat zijn behandeling nog een lange tijd zal gaan duren: “Het traject van behandelen zal helaas nog wel even gaan duren, de medicatie maakt me soms ook weer wat zieker vanuit de bijwerkingen, ziekenhuis in en ziekenhuis weer uit, vanmiddag mogen we weer een rondje Leiden Ziekenhuis doen en heb ik mijn eerste rondje behandeling gehad, hopelijk zijn de waardes beter en naar wens van de artsen…er is een traject ingezet, waarbij we hopelijk met deze behandeling weer een beetje naar boven kunnen kijken.”

Bron: Shownieuws / foto: Facebook