Bunker Nr. 4041 Wordt Na 67 Jaar Geopend

Geldstrijd

Het is al verdrietig genoeg als een dierbare overlijdt. En toch komt het vaak voor: iemand heeft z’n laatste adem nog niet uitgeblazen, of er is al ruzie over de nalatenschap. Bij de familie Des Bouvrie ging het later pas schuren…Twee jaar na het overlijden van interieurontwerper Jan staan zijn kinderen tegenover elkaar in een rechtszaak om de erfenis. Een pijnlijke en verdrietige kwestie. De erfgenamen lijken namelijk weduwe Monique en de twee kinderen uit haar huwelijk met Jan des Bouvrie te zijn. Jans oudste kinderen, zoon Jean Marc en dochter Nicole, voelen zich benadeeld en stapten naar de rechter om verhaal te halen. Nicole vertelt aan Party: ”Dit heeft mijn vader nooit gewild.” Ze eist ruim een miljoen uit de erfenis. Toch gaat het Nicole niet zozeer om het geld, verzekert ze ons. ”Ik ben geen geldwolf, dat wist mijn vader.”

Wie zich wel druk maakt om de knaken, is volkszanger Vinzzent. Hij stelt Samantha Steenwijk in het
artiestenzadel geholpen te hebben en op een vervelende manier door haar aan de kant te zijn gezet. Vinzzent: ”Ik heb jarenlang voor Samantha gevochten en werd afgescheept met een paar duizend euro.” Hij had, naar eigen zeggen, recht op veel meer geld. ”Ik ben te trots om met Samantha in gesprek te gaan. Ik ben zó boos op haar!”

Linda de Mol hoeft niet wakker te liggen van geldproblemen. Zij heeft heel andere dingen aan haar hoofd. Vandaar dat zij op reis is door Chili, even bijkomen van een roerige tijd waarin ze haar relatie zag sneuvelen en haar carrière onder druk kwam te staan. Dat haar grote liefde Jeroen Rietbergen zich ongepast zou hebben gedragen op de werkvloer, kwam ook Linda duur te staan. Bakken met kritiek kreeg ze over zich heen. Maar toch lijkt ze haar hart te volgen; Linda kiest voor zichzelf en doet alleen nog maar waar ze zelf blij van wordt. De kritiek lapt ze aan haar laars, of men dat leuk vindt of niet. En gelijk heeft ze. Want de vreugde van geluk is nou eenmaal onbetaalbaar!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: ANP