Placeholder

Genieten

Nog maar even en dan krijgen we eindelijk het antwoord op de prangende vraag: wie wordt de winnaar van ’Expeditie Robinson’? Al weken volg ik op de voet hoe de deelnemers zich proberen te redden in de paradijselijke slangenkuil. Het was weer genieten geblazen dit seizoen… Ik doe het de kandidaten niet na. Als ik twee uur zonder boterhammetje zit, ben ik al niet te genieten. En als ik zo’n speluitleg hoor, ben ik ook al snel afgehaakt. Snap er nooit een fluit van als Nicolette Kluijver en Dennis Weening hun zegje hebben gedaan. Maar dat doet allemaal niets af aan het plezier dat ik als kijker beleef aan het programma. Hoe zullen de kandidaten zelf kijken naar hun expeditie?

Wat gaat er bijvoorbeeld door Soundos heen als ze zichzelf terugziet? En hoe houdt ze zich staande als ze op internet leest hoe de kijkers zich aan haar irriteren? Want de haatmails aan haar adres liegen er niet om. Belachelijk! Jongens, het is en blijft maar een spelletje. Laat die vrouw lekker haar ding doen. Want hoe je het ook wendt of keert: Soundos is er toch maar mooi heel ver mee gekomen. En dat is knap, zeker als je nagaat dat ze a-sportief is. Go Soundos! Kom op meid, laat die haters maar kletsen. Nog mooier zou zijn als in de finale blijkt dat Soundos als echte Robinson uit de strijd komt, dat ze gewoon de pot wint. Dat is pas een staaltje: wie het laatst lacht, lacht het best.

Er gaat in ieder geval iemand winnen die zo door het dolle was dat hij of zij iedereen op de set aan het huilen heeft gemaakt tijdens de finale. Nicolette Kluiver vertelt er deze week alles over. ”Het was zo mooi en ontroerend dat Dennis en ik het niet droog hebben gehouden.” De presentatrice heeft zelf een zwaar jaar achter de rug; haar strijd tegen longkanker was een emotionele achtbaan. Maar de ziekte heeft haar niet klein gekregen. Nicolette barst weer van de levenslust. ”Ik probeer van elk moment te genieten.” Een mooi streven, zouden de zure mensen die haatmails rondsturen ook eens moeten proberen. Carpe Diem!

Tot volgende week!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie