Thuis Bij Gerda Keuter En Klaas Romkes

Gerda Keuter zal nergens boos om worden

Kersverse moeder Gerda Keuter uit Urk heeft lessen die ze van haar ouders heeft geleerd meegenomen in de opvoeding van haar kleine Maily. ”Dat ze overal mee kan komen om er met mij over te praten. Ik zal nergens echt boos om worden. Misschien teleurgesteld, maar ik wil overal met Maily over kunnen praten. Mijn moeder deed dat ook. Ik kon alles bij haar kwijt. Ik had geen geheimen voor mijn moeder. Ik hoop dat Maily dat ook met mij heeft. Ik heb zelf het idee dat ik wel een beetje strenge moeder word, maar ik denk dat ik dat ook redelijk snel loslaat. Mijn moeder was ook niet streng. Ik vind ook dat Maily moet kunnen genieten van haar leven, maar wel op een verantwoordelijke manier.”


Klaas Romkes: altijd jezelf zijn

Klaas Romkes, de man van Gerda vult aan: ”Ik heb zoiets, en dat staat ook op mijn arm getatoeëerd: come as you are, (kom zoals je bent, red.). Altijd jezelf zijn, vind ik belangrijk. Je moet niet zomaar mee gaan doen met de mainstream.” Gerda: ”Je mag wel luisteren naar de mening van een ander, maar je hoeft er niks mee te doen, haha.”

Foto: Andries Jelle de Jong