Fred Van Leer Op De Trap

Gewapende overval op Fred van Leer door rechtbank behandeld

Vandaag behandelt de rechtbank in Rotterdam de gewapende overval op stylist en presentator Fred van Leer (45). Tijdens de zitting staat de 23-jarige Amsterdammer Oualid S. terecht, die ervan wordt verdacht dat hij op 18 november vorig jaar geprobeerd heeft Fred thuis te overvallen.

Op die bewuste dag kreeg Fred twee mannen aan de deur die in een uniform van PostNL gekleed waren. De stylist deed de deur open en liep de twee in het trappenhuis tegemoet. Zodra hij zag dat een van hen een pruik droeg, had hij door dat er iets niet klopte. Van Leer schopte de voorste man van de trap, waarna hij door een van de verdachten werd bedreigd met een vuurwapen. De stylist liep bij de overval een gebroken en gekneusde rib op.

De verdachte, Oualid S., werd enkele weken na de overval gearresteerd. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een poging tot afpersing met geweld, bedreiging met een vuurwapen, bedreiging van de chauffeur van Fred, heling en vuurwapenbezit.

S. heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de overval. Volgens het OM is het DNA van de man gevonden op een achtergebleven schoen en de scooter waarmee de verdachten naar het huis van Fred reden. Naar de tweede verdachte wordt nog steeds gezocht.

Beeld: ANP