Giel Beelen Insta2

Giel Beelen schaamde zich voor nieuwe en gezondere levensstijl

Giel Beelen schaamde zich in eerste instantie voor zijn aangepaste levensstijl. De 43-jarige radio-dj, die nu veel met gezondheid en spiritualiteit bezig is, vertelt in gesprek met Playboy dat hij het lange tijd voor zich heeft gehouden.

Op de vraag van het tijdschrift of Beelen zich geneerde, antwoordt hij bevestigend. “Ik heb het heel lang voor me gehouden.”

Beelen besloot zijn levensstijl flink om te gooien, nadat hij in een filmpje bij zichzelf een buikje had opgemerkt. “Ik heb op Google ingetikt: ‘Hoe krijg ik een sixpack?’ Daar rolde een leuk filmpje van een YouTuber uit. Die heb ik gemaild met de vraag of ik bij hem mocht trainen, wat ik tot op de dag van vandaag doe.”

Nadat de presentator al in korte tijd flinke vooruitgang had geboekt, besloot hij ook zijn hersenen te trainen. Beelen leest daarom veel zelfhulpboeken en belde met experts die hij ook weleens voor zijn radioprogramma heeft gesproken. “Al die gesprekken heb ik opgenomen, bij elkaar wel een stuk of tien. Maar ik durfde er niet mee naar buiten te komen. Het voelde toch intiemer en ook wat belangrijker dan gewoon wat plastische ordinaire content met mijn spieren.”

Hij vreesde dat de media dat een negatieve insteek zouden geven en was bang voor kritiek, iets waar hij voorheen geen last van had. “Ik maakte mijn showtje en als mensen daar aanstoot aan namen, dan was het: I don’t give a fuck, want ik wist zelf wel hoe ik het had bedoeld”, legt de radio-dj uit.

“Dat is volgens mij een gezonde instelling, maar die was ik een beetje kwijtgeraakt. Mijn podcast Kukuru, waarvoor ik met inspirerende sprekers over zelfontwikkeling en spiritualiteit praat, heeft me geholpen om dat terug te vinden.”

Giel Beelen Insta

bron: nu.nl / foto’s: Instagram