Glennis Grace Insta

Glennis Grace: ‘Ik heb iemand in het gezicht geduwd, maar niemand bedreigd’

Glennis Grace heeft dinsdagavond aan de talkshowtafel van Eva Jinek voor het eerst haar verhaal gedaan over de mishandeling in een Amsterdamse supermarkt. De zangeres vertelde dat ze die avond in februari een black-out kreeg en hierdoor een medewerker een “klap” of “duw” in het gezicht had gegeven.

Maandag werd bekend dat Grace niet alleen wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade, maar ook van bedreiging. “Het zou gaan om bedreiging met de dood of zware mishandeling”, benadrukte Jinek. “Dat is totaal niet waar”, antwoordde Grace. “Ik heb niemand bedreigd.”

De zangeres vertelde dat haar zoon na een supermarktbezoek was thuisgekomen met een bebloed gezicht. Hij had tegen zijn moeder gezegd dat hij abrupt uit de supermarkt was geduwd toen hij bij de uitgang een elektronische sigaret rookte. Door de duw zou hij met zijn gezicht tegen een rek zijn gevallen. Grace: “Achteraf hoorde ik dat hij door de hele supermarkt heeft gerookt, daar is hij niet eerlijk over geweest.”

De 44-jarige artieste was naar eigen zeggen in shock door het verhaal. “Ik zag alleen maar het gezicht van mijn kind. Zijn hand was opgezet. Voor mij als moeder gaat dat door merg en been.” Grace besloot naar de Jumbo te gaan om verhaal te halen. Dat was volgens de zangeres twee uur nadat haar zoon was thuisgekomen. Enkele minuten later sprak ze zichzelf tegen en zei dat er slechts één uur tussen zat.

Lachend supermarktpersoneel was ’trigger’

Samen met haar ex, haar zoon en een vriend van haar zoon ging ze naar de supermarkt. Daar stonden de vader van de vriend van haar zoon en twee andere mannen, van wie Grace niet wil zeggen wie dat waren, al te wachten. In de supermarkt ging Grace in gesprek met de manager en de medewerker die haar zoon een duw zou hebben gegeven.

“Ik vroeg hem of hij het normaal vond dat mijn kind er zo uitzag. Toen begonnen ze te lachen. Dat was voor mij een trigger. Ik kreeg een black-out en duwde hem in zijn gezicht.” Vervolgens ontstond er een vechtpartij waarbij een medewerker van het filiaal een hersenschudding zou hebben opgelopen. Grace zegt dat ze zelf verder geen aandeel heeft gehad in de vechtpartij.

De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen te vervolgen. Grace staat op 26 oktober voor de rechter in Amsterdam. De twee minderjarigen, onder wie haar zoon, moeten op 27 oktober voor de kinderrechter komen. Verder gaat het nog om twee van mannen van 20 jaar, een man van 27 jaar uit Purmerend en een man van 50 jaar uit Loenen aan de Vecht.

Bron: nu.nl / foto: Instagram