glennis-grace

Glennis Grace ligt eruit bij Ladies of Soul: pijnlijk

Glennis Grace vindt het “pijnlijk” dat ze uit Ladies of Soul is gezet. Na een afwezigheid van een paar jaar gaat Trijntje Oosterhuis de 45-jarige artieste vervangen in de zangformatie.

“Ik hou van die meiden en dat zal ik altijd blijven doen, maar dat neemt niet weg dat het pijnlijk is wat er nu gebeurt”, zei Grace dinsdag tegen Shownieuws. Ladies of Soul bestaat nu uit Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer.

De vorige concertreeks van Ladies of Soul in 2022 werd geannuleerd na negatieve publiciteit rond Grace. De zangeres werd dat jaar veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur vanwege een geweldincident in een supermarkt. De huidige leden van de groep vertelden dinsdag dat het “goede gevoel” om door te gaan met Grace er nog niet was.

Voor Grace kwam het nieuws niet als een verrassing, maar desondanks vond ze het een zware dag. Ze had het graag anders gezien. “Ik was onderdeel van de groep en misschien heb ik makkelijk praten, maar ik had het zelf nooit zo gedaan.”

De zangeres vindt de beslissing “heel erg pijnlijk”, en ze had graag een tweede kans gehad. Toch wenst ze haar oud-collega’s veel succes. “Ik hoop dat het een mooie show wordt en ondanks dat ik er niet bij ben, gun ik ze de wereld.”

Ladies of Soul werd als gelegenheidsformatie opgericht in 2012. Destijds bestond de groep uit Lewis, Rombley, Grace, Oosterhuis en Dulfer. Van 2014 tot en met 2019 gaven de Ladies of Soul elk jaar meerdere concerten in de Ziggo Dome.

Bron: nu.nl / foto: ANP