Gordon biecht op: ‘Ik drink weleens een wijntje’

Alweer een flinke poos geleden maakte Gordon (52) bekend naar Zuid-Afrika te gaan om voor eens en altijd af te kicken van zowel drank al drugs. Nu maakt Gordon in zijn podcast ‘De GorDonDiablo Show’ bekend dat hij toch niet helemáál afgekickt is. Goor zondigt wel eens, maar met mate.

In de meest recente aflevering van de podcast praat Gordon met zijn gesprekspartners over stoornissen en problemen. Daarbij vertelt hij ook openhartig over het feit dat hij bijna twee jaar geleden in rehab ging. “Ik heb een drugs- en drankprobleem. Daar heb ik ook hulp voor gehad.” De zanger wilde voor eens en altijd klaar zijn met alcohol en drugs.

Maar op de vraag of Gordon clean is, kan hij toch niet volledig ‘ja’ antwoorden. “Nou… Een wijntje, wijntje, wijntje, ja”, geeft hij toe. Het lijkt erop dat de wijn en Gordon ‘merlotgenoten’ zijn, ondanks het afkicken in Zuid-Afrika. Als tegen de presentator gezegd wordt dat een glas wijn hier en daar niet volledig clean is, zegt hij dat hij wat dat betreft een andere lijn trekt. “Als ik het heb over clean, dan heb ik het over drugs.”

Gordon vindt het allesbehalve makkelijk om clean te blijven en óók nog eens geen alcohol te drinken. Tijdens de lockdown in 2020 kreeg hij dan ook een flinke terugval, nadat hij tien maanden clean was. Vanwege corona en zijn stilgevallen bedrijven, plus zijn therapie die niet meer doorging, kon de zanger de verleiding niet meer weerstaan. Hij belde zijn dealer op.

Toch is Gordon de geruchten dat hij weer gebruikt zat. Een tijdje geleden haalde hij flink uit naar iedereen die zei dat hij wel weer eens gebruikte. “Ik ben écht clean”, zei hij toen.

bron: RTL Boulevard