Gordon openhartig: ‘Ik ging zes keer per week naar de klote’

Gordon (52) heeft een pittig jaar achter de rug. In het programma ‘Waar is de Mol?’ doet hij een boekje open over deze duistere periode. Samen met Johnny de Mol (41) vertrokken ze naar Ameland voor een paar goede gesprekken.

Uiteraard ging een van die gesprekken over de verslavingen waar Gordon mee kampte: “Het ging helemaal nergens meer over. Het was vlak voor mijn verjaardag in 2019. Ik zag er verschrikkelijk uit. Ik leefde eigenlijk niet. Ik was mezelf aan het verwoesten”, vertelt Gordon. Als Johnny vraagt waar hij dan aan moet denken, vervolgt Gordon: “Vijf of zes avonden in de week helemaal naar de klote zijn. En dan in je eentje, dat is nog het allerergste.”

Gordon zag er naar eigen zeggen ook niet uit: “Een wereld van verschil met nu.” De zanger vond het op dat moment ook niet erg ‘als er een einde aan kwam’. “Dat je het licht niet meer ziet. Voor wie of wat sta ik nog op? Ik heb afscheidsbrieven geschreven in mijn telefoon. (…) Het is elke dag een strijd.”

De presentator vertelt dat hij onlangs door corona nog een terugval heeft gehad. “Ik vind het zo zwaar. Ik weet niet of ik het kan. Als je alles gaat ontlopen, dat is een heel leeg bestaan.”

Gordon gaat momenteel door een moeilijke periode. Onlangs is hij slachtoffer geworden van een brute overval.

bron: RTL Boulevard