Placeholder

Goud

Gekroond tot de koningin van de Europese atletiek; atlete Dafne Schippers is weer terug op Nederlandse bodem nadat ze in Peking goud won op de 100 meter. Een prestatie van wereldformaat. De pijlsnelle blondine werd op Schiphol groots onthaald (zie pagina 3), maar ze moet nog wel wennen aan alle media-aandacht rond haar persoon. Iedereen wil iets van haar nu ze wereldkampioen is. De nuchtere hardloopster laat zich hopelijk het hoofd niet op hol brengen nu ze harde knikkers kan verdienen met haar beroemde koppie. Haar down to earth houding maakt haar nou juist zo leuk.

Natuurlijk zijn er weer van die brommende knorrepotten in dit land die het hebben over dopinggebruik. Laten die zure lui voor deze ene keer nou eens hun snuit houden. Laat ons nou gewoon lekker genieten van dit Hollandse megasucces zonder er weer een negatief sausje overheen te gieten. Dafne is de snelste vrouw ter wereld en daar mogen we met z’n allen heel trots op zijn. Punt!

Wie zichzelf ook op de borst mag slaan, is zangersvrouw Mariska Bauer; zij zwom dit weekend voor het goede doel door de grachten van de hoofdstad. Gooiden we mondiaal eerst nog massaal emmers met ijswater over ons hoofd ten behoeve van de gevreesde ziekte ALS, nu zwommen vele bekende en onbekende Nederlanders mee met City Swim voor dit goede doel. Zanger Frans Bauer toonde zich niet van zijn meest mannelijke kant door zijn vrouw in het water te laten spartelen en zelf aan de kant te blijven staan, maar de man met de gouden keel was wel zo sportief om zijn Mariska uit volle borst toe te juichen. Op pagina 10 kunt u zien hoe Mariska een medaille kreeg voor haar zwemprestatie. Ook al leek haar plak in de verste verte niet op de medaille die Dafne om haar nek droeg, met haar goede daad heeft Mariska bewezen een gouden hartje te hebben. En dat is ook veel waard!

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie