Lee Towers 19042022 Ajdj (10klein)

Gouwe ouwen

Volgend weekend belooft het dak eraf te gaan in de Rotterdam Ahoy. Dan staan De Bevers daar namelijk op het podium, samen met al hun gastartiesten. Als we John en Kees mogen geloven, wordt het een waar spektakel.

Party was bij de repetities aanwezig, waar Kees opbiechtte dat hij er slapeloze nachten van heeft. Als hij denkt aan het concert, breekt het angstzweet hem uit. ”Ik ben bij een mental coach geweest. Iemand die je een beetje over je angst heen helpt.”

Wie die hulp zeker niet nodig heeft, is Lee Towers. Hij stond al 51 keer in Ahoy en ook al komt hij tegenwoordig met een rollator het podium op, de fans zijn nog altijd even enthousiast. ”Ik ben een buitengewoon bevoorrecht mens”, realiseert Lee zich deze week in Party. Aan stoppen denkt de zanger, die al bijna vijftig jaar in het vak zit, dan ook absoluut nog niet. ”Misschien als er iets met mijn vrouw Laura zou gebeuren, dan weet ik niet of ik het zingen dan nog leuk vindt om te doen en het nog op kan brengen.”

Wie ondanks zijn hoge leeftijd en fysieke ongemakken ook nog steeds door blijft zingen, is Jacques Herb. De ’Manuela’-vertolker belandde de laatste jaren een aantal keer in het ziekenhuis, maar stapt nog steeds elk weekend het podium op. ”Dat vind ik heerlijk. Maar ik moet ook nog wel werken, vooral voor de nalatenschap voor Diny.” Jacques wil zijn grote liefde namelijk wel graag goed verzorgd achter laten. Ook Frank Sanders, die zestien jaar geleden afscheid moest nemen van zijn geliefde Jos Brink, zegt blij te zijn dat hij zijn werk nog altijd heeft. ”Het is fijn om te weten dat je nodig bent. Anders sta je ’s morgens op en is er helemaal niks en niemand om je heen.”

Wie wél de dagen aftelt naar zijn pensioen, is Jeroen van der Boom. De Topper is van plan om over vijf jaar zijn glitterjasje en microfoon aan de wilgen te hangen. ”Ik ga als zanger niet afwachten tot het voor mij wordt besloten dat ik moet stoppen. Die eer hou ik aan mezelf.”

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Hollandse Hoogte