Groentje

De dag dat zijn dochter besloot om te emigreren naar Spanje, was een gitzwarte voor Peter Beense. Hij mist zijn ’kleine meid’. Al begrijpt Peter gerust dat zijn oogappel haar eigen weg moet gaan… Maar loslaten is nou eenmaal moeilijk als je veel van iemand houdt. Dat weet Rachel Hazes als geen ander. Sinds de ruzie met haar zoon André begon, heeft het leven lange tijd z’n glans verloren voor de weduwe. De breuk met haar zoon moet een bittere pil voor Rachel zijn; sinds ze klein waren heeft ze werkelijk alles gedaan om haar zoon en dochter een mooi leven te geven. Ze gaf hen zelfs een duwtje richting showbizz.

En met succes. Want zoonlief stond onlangs nog voor een bomvol Ahoy de sterren van de hemel te zingen. Dreetje gaat als een speer, iets wat Rachel zo dolgraag van heel dichtbij had meegemaakt. Maar helaas liep het geheel anders; terwijl het publiek de jonge zanger langzaam begon te omarmen, trok Dré z’n handen van zijn moeder en zus Rox af. In de media maakt André er geen geheim van: hij heeft geen enkele behoefte aan een verzoening.

Roxeanne heeft haar moeder gelukkig niet laten vallen. Integendeel, ze heeft alles geprobeerd om haar weer op de been te krijgen. En dat lijkt te lukken. Stapje voor stapje krijgt Rachel haar levenslust weer terug. Onlangs is ze zelfs met haar dochter de hort op geweest. Rox gaf een concert en Rachel stond apetrots achter de schermen naar haar te kijken. Haar leven krijgt z’n kleur weer terug. Gelukkig maar… Al heb ik een donkerbruin vermoeden dat het verdriet en gemis om haar zoon nog altijd diep van binnen sluimert. Een moeder die haar zoon en kleinzoon niet mag zien, dat is een verdriet dat niet zomaar slijt.

Het siert Rachel dat ze nooit iets heeft losgelaten over de familieruzie. Ze houdt haar roodgestifte lippen stijf op elkaar, valt haar zoon publiekelijk niet af. Dré daarentegen voelde zich wel geroepen om zijn familie via de media te kwetsen en zwart te maken. Zal het de leeftijd zijn? Want met zijn 23 jaar is André Hazes jr. tenslotte nog maar een broekie, ofwel een groentje…

Tot volgende week!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie