Willibrord Frequin 290921 Ajdj (18)

Groot gemis

Volgend weekend belooft het dak eraf te gaan in de Rotterdam Ahoy. Dan staan De Bevers daar namelijk op het podium, samen met al hun gastartiesten. Als we John en Kees mogen geloven, wordt het een waar spektakel.

Men zegt dat verdriet slijt, maar vergeten doen we dierbaren die ons zijn ontvallen nooit. In 1996 overleed Leen Jongewaard. Inmiddels zijn we 27 jaar verder, maar Barrie Stevens heeft het nog altijd moeilijk met de dood van zijn grote liefde. ”Zijn dood is altijd aan mij blijven vreten. Ik ben 18 jaar met Leen samen geweest en heb nooit afscheid van hem kunnen nemen”, legt Barrie uit aan onze verslaggever. Het gemis is nog altijd groot.

Iets wat ook geldt voor de weduwe van Willibrord Frequin. Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Willibrord op zijn tachtigste overleed. Er gaat geen dag voorbij dat Gesina niet aan hem denkt. Ze vertelt ons hoe zij haar leven zonder Willibrord vorm probeert te geven. ”Het begint langzamerhand een plekje te krijgen. Ik kan zeggen dat het goed met me gaat. Ik voel Willibrord altijd bij me, dus ik ben niet alleen, niet eenzaam.” Gesina heeft besloten om de echtelijke woning te verlaten. ”Het huis is te groot voor mij alleen. Ik heb een kleinere woning gevonden. Ik ga naar een ander dorp, maar wel in de omgeving.”

Marian Trott, bekend van ’B&B Vol Liefde’, heeft ook verhuisplannen. Na heftige bedreigingen voelt ze zich niet meer veilig in haar Portugese villa. Ze heeft haar huis te koop gezet. ”Ik voel me hier niet meer op mijn gemak en weet me geen raad meer met de situatie.” Om weer rust in haar leven te krijgen, neemt Marian afscheid van haar B&B en gaat zich ergens anders settelen. Ver weg van iedereen die haar herinnert aan een nare periode in haar leven.

Daar waar Marian momenteel niet zo goed in haar vel zit, blaakt ’MAFS’-kandidaat Ollie van de levenslust. Hij heeft zijn celibataire leven vaarwel gezegd en geniet weer met volle teugen van het liefdesspel. Blijkbaar miste hij toch de intimiteit. Ollie geeft ’m weer van jetje; hij is weer actief in de slaapkamer. Op de periode van seksuele geheelonthouding kijkt hij tevreden terug. ”Ik ben er een beter en sterker mens van geworden.”

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Brunopress