Grootspraak

Het geluk van prins Harry en zijn Meghan is groot nu hun kleintje er eindelijk is. Archie werd vol trots aan de wereld getoond door de kersverse ouders. En zo kon iedereen zien wat een dotje hij is! Anny Schilder zal met weemoed hebben gekeken naar het koninklijke ventje die daar zo prinsheerlijk en onschuldig in de armen van zijn vader lag.

Anny is al ruim 21 jaar uit de luiers, haar zoon is een grote vent die zijn eigen keuzes maakt. En dat brengt nou juist de nodige zorgen met zich mee. Want Juan blijkt nogal avontuurlijk te zijn ingesteld en heeft een baan die niet helemaal vrij van risico’s is. En daar ligt Anny in het holst van de nacht in haar Volendamse huisje nog weleens wakker van. Wie wel als een roosje slaapt in het vissersdorp is Kees Tol. Hij heeft net een grote verbouwing achter de rug, zijn huis is nu helemaal naar zijn zin. ”Ik woon niet groot, maar het is echt prachtig geworden”, vertelt Kees aan Party. Nu alleen nog een partner en het geluk van Kees is helemaal compleet.

Ook Lange Frans is nog zoekende wat liefde betreft. Het heeft lang geduurd voor hij zijn grote liefde uit zijn hoofd kon zetten, gelukkig is hij nog steeds goed bevriend met zijn ex-vrouw Daniëlle. Hij heeft dan wel geen nieuwe vriendin, maar zit er evengoed warmpjes bij. De muzikant blijkt een heuse grootverdiener. Krijgt Lange Frans hier louter aanzien door, de salarisstrook van Matthijs van Nieuwkerk levert veelal kritiek op. Het is niet de eerste keer dat de verdiensten van de ’DWDD’-presentator onder de loep worden genomen. Grootverdieners bij de publieke omroep worden doorgaans aan de schandpaal genageld. Bij Matthijs is dat niet anders. Hoe hij ook roept dat hij de NPO trouw zal blijven, velen vragen zich af of dit geen grootspraak is. Ik zou het groots van hem vinden als Matthijs daadwerkelijk de verleiding van het grote geld, dat de commerciële zenders hem bieden, zal kunnen weerstaan!

Tot volgende week,

Chantal Braspenning

Hoofdredactie