Placeholder

Grootverdieners

Aan de arm van je vader naar het altaar lopen, dat is toch wel de ultieme meisjesdroom. Het moment dat de man die je liefdevol heeft grootgebracht, je weggeeft aan de man die je eeuwige trouw gaat beloven, is bij elk huwelijk een absolute tranentrekker. Ik denk dat ik wel drie pakken tissues nodig heb om mijn waterlanders te deppen als mijn pa mij weggeeft aan mijn lief. Hoe pijnlijk moet het dan zijn als je vader dit niet meer kan doen… Dit is de realiteit waar aanstaande bruid Kimberley Klaver mee worstelt. Haar vader overleed in 2009: ”Ik mis hem nog elke dag.” Hoezeer ze ook uitkijkt naar haar huwelijksdag, het doet de actrice pijn dat ze haar geluk niet met haar pa kan delen. Deze week vertelt ze in Party openhartig over haar gevoelens in een emotioneel interview.

Koningin Máxima weet als geen ander hoe moeilijk het is om het jawoord uit te spreken zonder je vader. We weten allemaal nog hoe haar gemis tot uiting kwam met een traan die zo prachtig over haar wang biggelde in de Nieuwe Kerk. Heel Holland huilde met haar mee… Inmiddels zijn alle tranen allang gedroogd. Máxima’s maandsalaris van 27.166 euro zorgt tegenwoordig zelfs voor een brede glimlach. Tja, bij wie zouden de mondhoeken niet omhoog krullen bij zo’n salaris?

Op pagina 8 kunt u lezen wat de vorstenhuizen zoal toucheren. Er zitten duizelingwekkend hoge salarissen bij. Prins Charles blijkt aan kop te gaan met 2,1 miljoen euro per maand, wat inhoudt dat hij ruim een ton per dag verdient. Moet Máxima al glimlachen als ze haar maandelijkse loonstrook ziet, bij Charles schallen de onbedaarlijke lachsalvo’s waarschijnlijk dagelijks door het paleis. Wat een bedrag! Ook ik stond te klapperen met mijn oren; wat in het geval van prins Charles, die gezegend is met twee meer dan uitstekend ontwikkelde gehoororganen, wellicht een tikkeltje dubbelzinnig klinkt…

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie