Marga Bult

Grote zorgen voor Marga Bult

Marga Bult heeft zich als oud-verpleegster aangemeld om een handje te komen helpen in de zorg; optreden kan toch niet en ze wil zich nuttig maken. Behalve haar nieuwe zorgtaak, heeft Marga ook andere zorgen: haar dochter werkt op de eerste hulp, waar nieuwe coronapatiënten binnenkomen. Haar ex-man heeft behandelingen tegen kanker achter de rug en zit dus zeer kwetsbaar thuis. Ondanks haar grote zorgen, probeert Marga er het beste van te maken. In Party 14 een interview met haar, hieronder vast een voorproefje.

Je bent als voormalig zorgmedewerkster opgestaan om je hulp aan te bieden in deze barre tijden rondom het coronavirus. Hoe dat zo?

”Ja, ik voel me verantwoordelijk en zie het als een plicht om iets te doen voor de medemens. Ik woon in Brabant bij mijn partner Ludo en we zitten hier in de brandhaard van het virus. De eerste besmetting was hier zes kilometer vandaan. Door het carnaval is het aantal besmettingen heel snel opgelopen. Toen ik via social media zag dat er verpleeg-kundigen en andere zorgmedewerkers worden gezocht om bij te springen voor als de verwachte piek komt, heb ik me meteen aangemeld. Ik ben acht jaar verpleegkundige geweest, ik ben verbonden geweest aan Alzheimer Nederland, ik werkte voor verpleeghuizen, ik ben mantelzorger geweest: het heeft altijd in me gezeten en dat zal ook altijd zo blijven. Het is toch dat zorghart dat nog altijd klopt in mij.”

Marga Bult Zorg

Over haar eerste werkdag zegt Marga op haar social media: “Het was ‘n indrukwekkende, spannende en emotionele dag in #zorghotel #udensduyn voor de zorg van vele besmette #coronapatiënten. Ik werk in ‘n geweldig team, flexibel, elkaar ondersteunend en de patient staat centraal @brabantzorg Wat ontzettend fijn dat ik dit werk weer mag doen!”

Gerelateerde artikelen