Boekpresentatie Kookboek Hatseflats! Van Peter Gillis

Handtekeningjagers teleurgesteld: Peter Gillis stopt ermee

Wie een vakantie bij Oostappen Vakantieparken had geboekt om een glimp op te kunnen vangen van de familie Gillis, krijgt deze zomer te maken met en teleurstelling. Peter Gillis stopt namelijk met de baas spelen op zijn parken in Nederland. Hij blijft wel eigenaar, maar hij exploiteert ze niet meer. De organisatie komt in handen van een nieuwe uitbater. Peter blijft wel verantwoordelijk voor de parken in België.

Gillis raakte de horecavergunning op een aantal parken kwijt en daarom is hij tot de “pijnlijke” oplossing gekomen om afstand te doen van de Nederlandse vakantieparken. De ondernemer wil in België onder een nieuwe naam doorgaan, laat hij donderdag via een persbericht weten.

“Voor mij is het belangrijkste dat medewerkers op mijn parken en het hoofdkantoor kunnen blijven werken”, zegt Gillis. “En dat de loyale gasten terug kunnen blijven komen voor een betaalbare vakantie. Met pijn in het hart draag ik de exploitatie over.”

De vakantieparken van Gillis liggen onder een vergrootglas. Het Massa is Kassa-gezicht wordt vervolgd vanwege belastingfraude. De uitbater van diverse vakantieparken zou hebben gesjoemeld met zijn administratie en het verstrekken van informatie aan de Belastingdienst.

Verder gebeuren in Gillis’ vakantieparken meer schimmige dingen, zo staat in andere aangiftes tegen hem. De FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, deed vijf jaar geleden al een inval bij verschillende parken van Gillis. Toen werden illegaal gehuisveste arbeidsmigranten aangetroffen.

Foto: ANP